Τοπικές εορταστικές δράσεις (9 θέματα & ΦΩΤΟ)


Το ΚΔΑΠ Δίαυλος του δήμου Ηγουμενίτσας προσέφερε χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε παιδιά, που μέσα από την αγάπη και την αγνότητα κατάλαβαν το πραγματικό νόημα των εορτών. Ένωσαν τις καρδιές τους, ένωσαν τις ευχές τους τα παιδάκια, ένωσαν τη χαρά τους... Και, πραγματικά, αισθάνθηκαν το άρωμα του Χφριστού και των Χριστουγέννων μέσα τους. 
***

Στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας  Ιωάννη Λώλο είπαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων φαντάροι από το 628 Μ/Τ Φιλιατών, μαθητές σχολείων, το ΚΑΠΗ Δήμου Ηγουμενίτσαςη και η φιλαρμονική του ΠΑΚΠΠΟ δήμου Ηγουμενίτσας.
***

Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή με φιλανθρωπικό σκοπό, οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γ' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για μικρούς και μεγάλους. Η γιορτή περιλάμβανε την  χορευτικό πρόγραμμα, χριστουγεννιάτικα βίντεο κλιπ, και προβολή της ταινίας "Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει". Αντί εισιτηρίου οι συμμετέχοντες έδωσαν τρόφιμα μακράς διάρκειας για ανθρώπους, που έχουν ανάγκη στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
***
Στα ξύλινα σπιτάκια του δήμου Ηγουμενίτσας στον πεζόδρομο, δεκάδες παιδιά με τη φροντίδα  του Συλλὀγου Γονέων Και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και του παιδότοπου "Ζουζούνια" έστησαν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα εργαστήρια. Και κατασκεύσαν όμορφα στολίδια. 
***
Από τα ξύλινα εορταστικά σπιτάκια του δήμου Ηγουμενίτσας, που η δημιουργία τους ήταν μια καλή ιδέα, πέρασαν εκατοντάδες παιδάκια. Να σημειωθεί η παρουσία, μεταξύ άλλων,  του ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ, του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου- Λυκείου, του Ειδικοὐ Δημοτικού Σχολείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Εθνικής Αντίστασης με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας κ.λπ.
***
Στη Σκορπιώνα Θεσπρωτίας οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο μια επιτυχημένη χριστουγεννιάτικη εορτή.  Θεατρικό με πρωταγωνιστές παιδιά, που επιμελήθηκε Μαρία Πασχάλη.Υποδοχή του αη Βασίλη και παραλαβή γραμμάτων από αυτών με αιτήματα για δώρα.  Τα παιδιά φτιάξανε χριστουγεννιάτικα μπισκότα και τα διακόσμησαν με ζαχαρόπαστα, ζωγράφισαν και κατασκεύασαν.  Απόλαυσαν λιχουδιές, αλλά και ζεστούς λουκουμάδες, τηγανίτες στην πλάκα, πόπ κορν και μαλλί της γριάς Και στο τέλος πουλήθηκε το βιβλίου "Τα όνειρα εξαφανίστηκαν" της μικρής Κωνσσταντίνας Αναγνωστοπούλου, που δεν υπάρχει στη ζωή και τα έσοδα διατέθηκαν στη "Φλόγα".  
***
Οι μικροί ηθοποιοί του ΚΑΔΠ το Δέντρο της Γνώσης ανέβασαν  στην Πέρδικα, Θεσπρωτίας,  τη θεατρική παράσταση «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι».Ήταν  ένα διαδραστικό χριστουγεννιάτικο δρώμενο, όπου εκτυλίχθηκε ένα τρυφερό παραμύθι. 
***
«Φίλε οδηγέ!!! Μην ξεχνάς τις διαβάσεις πεζών έξω από τα σχολεία. Ελάττωσε ταχύτητα. Έλεγξε αν περιμένουν παιδιά. Ακινητοποίησε το όχημά σου». Ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, μοίρασε στους πολίτες, στην πλατεία δημαρχείου,  "κλήσεις" με συνθήματα τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
***
Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας υποδέχθηκε τον Βουλευτή ΝΔ Θεσπρωτίας Βασίλειο Γιόγιακα με την ευκαιρία των γιορτινών ημερών. Ο κ. Γιόγιακας ευχήθηκε στη νέα Διοίκηση για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς και για μια δημιουργική και ελπιδοφόρα νέα χρονιά. Η πρόεδρος Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο δ/νων σύμβουλος Αθανάσιος Πορφύρης, ευχαρίστησαν τον κ. Γιόγιακα και αντευχήθηκαν τονίζοντας παράλληλα ότι σκοπός είναι η νέα χρονιά να ωθήσει το λιμάνι ένα βήμα μπροστά μέσα από συνεχή συνεργασία για το καλό του τόπου.