Ο φιλάνθρωπος Θεσπρωτός επιχειρηματίας στην Αφρική, που πριν 30 χρόνια έφυγε νέος από τη ζωή

Ο φιλάνθρωπος Θεσπρωτός επιχειρηματίας στην Αφρική Εμμανουήλ Λαμπρίδης, από το Πολύδροσο Σουλίου, πριν 30 χρόνια έφυγε νέος, θύμα ληστείας, από τη ζωή. 
Ένας άνθρωπος πολύ αξιοπρεπής και ταυτόχρονα πολύ ευαίσθητος. Μέσα από την αξιοπρέπειά του ήταν ευαίσθητος και μέσα από την ευαισθησία του αξιοπρεπής.
Αν και έζησε λίγο, δαπάνησε πολλά χρήματα για το χωριό του, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του αείμνηστου θείου του και ευεργέτη Χρυσόστομου Λαμπρίδη.
Η πρώτη εξαδέλφη του εκπαιδευτικός Μαρία Λαμπρίδου, από την καρδιά της, με αυτή μπροστά λειτουργεί άλλωστε πάντα, έγραψε σχετικά:
"Ο Μανόλης Λαμπρίδης. Γιος του Τάσου και της Σταμάτως Λαμπρίδη. Έχασε τη ζωή του σε ληστεία στη μακρινή Νότια Αφρική. Μόλις που είχε περάσει τα 40. Έναν καταραμένο Φλεβάρη στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Δεν τον ξεχνάμε όσα χρόνια και αν περάσουν. Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος ο Μανόλης. Πετυχημένος επιχειρηματίας, πρόλαβε να στείλει αρκετά χρήματα για έργα στο χωριό μας. Άφησε δύο παιδιά, τον Τάσο και τον Γιάννη. Ο Τάσος ζει σήμερα με τη σύζυγό του Eleni Lambridis στην Αυστραλία. Ο αδερφός του, Johny Lambridis με την οικογένειά του, τη μικρούλα Πεϊτίν - Καλλιρόη, τον δευτερότοκο Λεωνίδα, και τη σύζυγό του Kate Dones Lambridis, προς το παρόν ζει στο Κέιπ Τάουν. Η σύζυγος του Μανόλη, η γλυκιά μου ξαδέρφη Dimitra Lambridis, μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Ελλάδα και στις χώρες που ζουν τα αγόρια της. Φροντίζοντας να κρατά ζωντανή την παράδοση που διδάχτηκε από τον άντρα της και ενισχύοντας με κάθε τρόπο το χωριό μας. Και βεβαίως τόσο η Δήμητρα όσο και οι δυο γιοι της είναι μέλη της Αδελφότητας και οικονομικά στηρίζουν κάθε χρόνο και το πανηγύρι που οργανώνει η Αδελφότητα στην Αγία Παρασκευή. Εξάλλου ο Γιάννης φρόντισε να έρθει στον Αϊ - Δημήτρη Πολυδρόσου για να τελέσει τους γάμους του με την Κέιτ και στο Βλαχώρι το ζευγάρι βάφτισε και την κορούλα του. Μανόλη μου, να ζήσουμε να σε θυμόμαστε".