Μεγάλο το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Αλβανίας (Apo τη romfea.gr)

filanthropiko albania 3
Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Είναι όχι απλά μεγάλο, αλλά τεράστιο, το φιλανθρωπικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας σε όλους τομείς.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έχει ως πρωταρχικό του μέλημα τη στήριξη των αδύναμων ομάδων, ανεξάρτητα από θρησκευτική ή φυλετικά κριτήρια.
Αυτό είναι μια βαθιά ανάσα στην «τραυματισμένη» κοινωνία και δείχνει ότι ο Μακαριώτατος Αναστάσιος όχι μόνο δεν είναι αμέτοχος των προβλημάτων του λαού, αλλά αγωνιά για τα προβλήματα.
Συμμετέχει στους παφλασμούς των αναγκών των ανθρώπων Και μάλιστα κατά τρόπο βαθύ και έντονο.
Δύο πρόσφατες, από τις δεκάδες καθημερινά, δράσεις, το επιβεβαιώνουν.
Ειδικότερα δεκαέξι γυναίκες από την πόλη Λιμπράζντ, συνοδευόμενες από ιερέα, ταξίδεψαν στα Τίρανα, όπου στην κλινική «Ευαγγελισμός» της Ορθόδοξης Εκκλησίας έκαναν, με πρωτοβουλία της «Διακονίας Αγάπης», δωρεάν μαστογραφίες.
Να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Αλβανίας διαθέτει ένα ανεπτυγμένο σύστημα υγείας. Ακόμη ιδιαίτερη σημασία δίνεται στους φτωχούς και τα συσσίτια είναι πολλά.
Στο πλαίσιο αυτό μια ενδεικτική αναφορά είναι ότι στο Γκραμς κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή μετά τη θεία λειτουργία, προσφέρεται γεύμα σε οικογένειες, δηλαδή για μεγάλους και μικρούς.
Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά είναι μικρά δείγματα, ψήγματα της ατελείωτης φιλανθρωπικής δράσης της Εκκλησίας της Αλβανίας.
Τα άτομα αισθάνονται τη θερμή αγκαλιά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και θεωρούν την Ορθοδοξία ασπίδα τους.
Έτσι την καρδιά τους ζεσταίνει μια φλόγα, χυμένη στα μάτια τους.
Στο ερώτημα πώς θα ξεπεραστούν οι κοινωνικές δυσκολίες η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μία και ουσιώδης: Με τον Χριστό.
Σε κάθε εποχή ο Χριστός την ερημιά των ανθρώπων γύρω τους και μέσα τους τη μετατρέπει σε όαση. Κοντά του χορταίνουν αληθινά.
Βρίσκοντας την εκπλήρωση οι αναζητήσεις τους και οι ευγενικοί πόθοι τους, καλύπτονται και υλικά.
Όταν υψώνονται η καρδιά και το βλέμμα στον ουρανό, τότε κανείς δεν μένει αδειανός, δεν κατρακυλάει στην απόγνωση, ούτε λιμοκτονεί και ψυχικά και σωματικά.
filanthropiko albania 1
filanthropiko albania 1
filanthropiko albania 1
filanthropiko albania 1
filanthropiko albania 1
Πηγή: romfea