Παραλειπόμενα από την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας


Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου η τελετή ορκομωσίας του επανεκλεγέντος Δημάρχου Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Κοινοτικών Συμβούλων. 
***
Τον αγιασμό και την ορκωμοσία  της νέας Δημοτικής Αρχής τέλεσε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας, Γηρομερίου και Πάργης Τίτος, ενώ δεν έλειψαν και κάποιοι, που προτίμησαν τον πολιτικό όρκο.
***
Το κλίμα ήταν χαρούμενο, ενώ είχαν προσέλθει και συγγενείς των τοπικών αξιωματούχων στο "Πάνθεον", όπου έγινε η τελετή ορκωμοσίας. 
***
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων: "Δίνουμε όρκο δέσμευσης και ύψιστου χρέους, να υπηρετήσουμε υπεύθυνα, ταπεινά και με όραμα, όλους τους Δημότες Ηγουμενίτσας".
***
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της προηγούμενης θητείας, υπογράμμισε: "Παρά το ασφυκτικό οικονομικό και γραφειοκρατικό πλαίσιο, καταφέραμε με πείσμα και μεθοδικότητα, να ξεπεράσουμε ενδογενή και εξωγενή προβλήματα. Να υλοποιήσουμε και να δρομολογήσουμε έργα αναβάθμισης της ζωής του πολίτη. Ώστε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο σύγχρονο, φιλικό, ανθρώπινο και αναπτυξιακό".
***
Έστειλε μήνυμα συνεργασίας προς όλες τις κατευθύνσεις: "Με τις δημοτικές εκλογές να ανήκουν πια στο παρελθόν, δίνουμε  το «παρών», όλοι μαζί, ανεξαρτήτως παρατάξεων και αποτελεσμάτων, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, αλλά και για να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο. Η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας επιβάλλει να εργαστούμε ενωμένοι, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, μακριά από ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και μικροπολιτικά συμφέροντα. Γιατί το κοινό συμφέρον μπορεί να προκύψει μόνο, μέσα από δημιουργική σύνθεση απόψεων και γόνιμη κριτική".