ΤΙ σκαρφίστηκε 39χρονος για να βγάλει "μεροκάμματο" κλέβοντας

nek 1
Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr

Δυστυχώς έχει προχωρήσει τόσο πολύ η ηθική και κοινωνική σήψη, που βεβηλώνονται και νεκροταφεία, προκειμένου κλέπτες να αρπάξουν ό,τι μπορεί να τους φέρει κέρδος.
Ούτε, βέβαια, φόβος Θεού υπάρχει, ούτε σεβασμός νεκρών, με αποτέλεσμα να προκύπτουν θλιβερά γεγονότα.
Έλληνας σε μεγάλη πόλη της Ηπείρου (η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και την ηλικία του και το όνομα της πόλης, αλλά δεν τα δημοιεύουμε αφού στόχος δεν είναι η διαπόμπευση του προσώπου, αλλά η αποδοκιμασία της πράξης), έκλεβε συστηματικά μπρούτζινα ανθοδοχεία από μνήματα δημοτικού νεκροταφείου.
Μάλιστα κάποια από αυτά, στην αστυνομική έρευνα, που έγινε, βρέθηκαν στο σπίτι του, ενώ μερικά πρόλαβε, ενδεχομένως και τα πούλησε σε χυτήρια, για να βγάλει «μεροκάματο».
Οι συγγενείς των κεκοιμημένων δεν τα έβρισκαν στη θέση τους, τα αντικαθιστούσαν και πάλι έλειπαν.
Κατήγγειλαν τις τελευταίες ημέρες το συμβάν στην αστυνομία, η οποία, μετά από αξιοποίηση στοιχείων εντόπισε το δράστη και τον συνέλαβε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Δυσάρεστες εξελίξεις, που δείχνουν ότι οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, αλλά και η έλλειψη προσωπικών ενδογενών στηριγμάτων, που σφυρηλατούν ηθικούς χαρακτήρες, απαλλοτριώνουν την εσωτερικότητα ανθρώπων, με αποτέλεσμα διάφορου είδους διαταραχές να κυριαρχούν στα άδυτα της ψυχής και του πνεύματος.
Χρειάζεται, λοιπόν, πνευματική προσπάθεια, να αναδειχθεί το κάθε άτομο όχι ακρωτηριασμένο, αλλά πλήρη, δηλαδή με όλες του τις δυνάμεις, τη λογική, την καλή θέληση, το συναίσθημα και την πίστη.
Μια ευθύνη, που φαίνεται, πως ξεχάστηκε απ' όλους, ώστε να διαμαρτυρόμαστε μπροστά στις κακές πράξεις, αλλά να μένουμε απαθείς και αμέτοχοι στον αναγκαίο αγώνα να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο.
Πηγή: romfea.gr