Τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Θεσπρωτίας αντέχουν στην κρίση

Παρά το  «βάλτωμα»  αναζωογόνησης της υπαίθρου, ο Θεσπρωτικός  αγροδιατροφικός τομέας, με «βίζα» την ποιότητα, κατάφερε να αυξήσει την αξία των εξαγωγών στα χρόνια της κρίσης. Οι δυσκολίες στον κόσμο της Θεσπρωτικής υπαίθρου δεν έχουν τελειωμό, ούτε και οι γκρίνιες όσων περιμένουν την ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου. Ωστόσο υπάρχουν παραγωγοί στη Θεσπρωτία, οι οποίοι επενδύοντας στην ποιότητα κατάφεραν, υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες, να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να αποκτήσουν «βίζα» για τις ξένες αγορές. Αυτό συμβαίνει με τα ψάρια, το μέλι, το τυρί, το λάδι, τα μανταρίνια.