Στη μνήμη του Βασίλη Τζιοβάρα -Του Πέτρου Μίντζα

Θλίψη και οδύνη σκόρπισε στην οικογένειά του, στους πολυπληθείς συγγενείς και στους απανταχού Κοκκινιώτες, η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του καλοκάγαθου και αξιολάτρευτου Βασίλη Γιάννη Τζιοβάρα.  Ο Βασίλης άφησε την τελευταία του πνοή εχθές το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες λόγω χρόνιου σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος.
Έφυγε για την επουράνια ζωή σε ηλικία 86 χρονών και άφησε πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό στην αξιόλογη οικογένειά του.  Ο αξιαγάπητος Βασίλης, µας αποχαιρέτησε περήφανος, µε το κεφάλι ψηλά, όπως πορεύτηκε στο πέρασµά του από τούτη την ψεύτικη ζωή.
Έφυγε από κοντά µας, αφήνοντας την εικόνα του υποδειγµατικού οικογενειάρχη, του στοργικού πατέρα και παππού. Ξεχώρισε στη ζωή του για τα σπάνια ψυχικά του χαρίσµατα. Ήταν έντιµος, κοινωνικός, πονόψυχος, φιλήσυχος, πράος και πολύ δημιουργικός άνθρωπος.
Εργάστηκε πολύ σκληρά στη ζωή του, µαζί µε την εξαίρετη σύζυγό του Μαρία, πρώτα σε διάφορες γεωργοκτηνοτροφικές δουλειές στο χωριό και στη συνέχεια ως μετανάστης στη Γερμανία. Αγωνίστηκε σκληρά για να μεγαλώσει και να σπουδάσει τα τρία παιδιά του και να τα δει να αποκτούν τις δικές τους οικογένειες και να ακολουθούν επιτυχημένες επαγγελματικές πορείες.  Ο Βασίλης, έχαιρε μεγάλης εκτίµησης από όλους τους συγγενείς, τους συγχωριανούς και όσους είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν.  Αιωνία η µνήµη του! Ας είναι ανάλαφρο το χώµα της Κοκκινιάς που θα τον σκεπάζει! Εκφράζομε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια µας στους οικείους του και ιδιαίτερα στον αγαπητό φίλο μας Γρηγόρη.
Να ζήσουν να τον θυμούνται και να έχουν την ευχή του!