Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή των Θεσπρωτών ιχθυοκαλλιεργητών σε Συνέδριο (22 φωτό)

Στο «Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2018» που πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα, το διήμερο 22 & 23 Ιουνίου, συμμετείχε, δυναμικά μάλιστα, ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρό του Ιωάννη Χεκίμογλου, παρουσία του συνόλου σχεδόν των μελών του. Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας πρωτοστατεί στην ανάπτυξη του κλάδου. 
***
Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος, που μεταξύ άλλων είπε: «Όλοι πρέπει να εργαστούμε ώστε ο κλάδος να έχει μια ενιαία εθνική ταυτότητα με brand name το ελληνικό ψάρι».
***
 Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)  Δημήτρης Βαλαχής τόνισε όπως εδώ και τέσσερα χρόνια που ιδρύθηκε ο ΕΛΟΠΥ, στόχος ήταν να αντιμετωπιστεί ο ανταγωνισμός από τρίτες χώρες. «Μπορούμε να πούμε πως το έχουμε καταφέρει. Σήμερα στον ΕΛΟΠΥ συμμετέχουν 21 παραγωγοί που αντιπροσωπεύουν το 80% του όγκου και της αξίας του κλάδου», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
***
Παρέμβαση έκανε και ο κ. Χεκίμογλου, που είναι αντιπρόεδρος του ΕΛΟΠΥ, αναφερόμενος στην ανάγκη  να ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα το θεσμικό πλαίσιο για τις ιχθυοκαλλιέργειες,  ώστε να υλοποιηθούν συλλογικές δράσεις προώθησης που θα αναδείξουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των ελληνικών προϊόντων έναντι των εισαγόμενων. Aνέφερε συγκεκριμένα: "Η εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου πρέπει να γίνει μέσω ενός συντονισμένου χωροταξικού σχεδιασμού, και  σημείωσε πως πρόκειται για την πιο σημαντική θεσμική μεταρρύθμιση που χρειάζεται ο κλάδος καθώς από αυτήν  εξαρτάται όχι μόνο η ανάπτυξη του αλλά και η διασφάλιση της υφιστάμενης παραγωγικής δραστηριότητας".
***
Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν εκτός των άλλων ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου  - Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης. 
***
Τo Συνέδριο «Η Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια ως Βασικός Πυλώνας Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας» συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την ΑΜΒΙΟ A.E και DΟΜΕ Consulting με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ.