Με πατριωτικό παλμό ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Θεσπρωτία (Φωτό)

Πατριωτικό παλμό είχε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Θεσπρωτία... Οι κεντρικές εκδηλώσεις έγιναν στην Ηγουμενίτσα, όπου στη δοξολογία  χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος. Στο τέλος της δοξολογίας μίλησε, με πολύ εύστοχες επισημάνσεις όσον αφορά στην επικαιροποίηση του πνεύματος και του αγώνα του 1821, η φιλόλογος του 1ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας Άννα Ρεντζεπέρη. Ακολούθησε πιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και παρέλαση μαθητών. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μπαλάφας. Έδωσαν το παρών ακόμη οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος κ. ά. Σε δηλώσεις του ο κ . Λώλος επεσήμανε ότι "αποδίδουμε σήμερα την πρέπουσα τιμή στον διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου: τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την εθνεγερσία του 1821, την ταυτότητα δηλαδή του Ελληνικού Έθνους. Η εθνική επέτειος του 1821 είχε ανέκαθεν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τους Έλληνες, προσδιορίζοντας το χρέος μας για φιλοπατρία και εθνική ομοψυχία. Σήμερα που έχουμε μπροστά μας ανοιχτά εθνικά ζητήματα, οι εθνικές επέτειοι μας υπενθυμίζουν όλα όσα μπορέσαμε με αυτοθυσία να πετύχουμε στο παρελθόν και όλα όσα με ομοψυχία μπορούμε να καταφέρουμε στο μέλλον".
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Μετά  την επίσημης δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου, μετά το έγινε η μαθητική παρέλαση. Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και στις τρεις δημοτικές ενότητες (Αχέροντα, Παραμυθιάς και Σουλίου). Το δήμο Σουλίου εκπροσώπησαν στο Σχολικό Κέντρο Νεράιδας (Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο) ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου Κώτσης Χριστόφορος, στο Σχολικό Κέντρο Γαρδικίου -Σκανδάλου (Δημοτικό Σχολείο & Γυμνάσιο), ο αντιδήμαρχος Σουλίου Ευάγγελος Ντάγκας. στο Δημοτικό Σχολείο Τσαγγαρίου (σχολικό κέντρο Σουλίου) ο αντιδήμαρχος Σουλίου Παναγιώτης Παππάς. 
ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ
Εψάλη επίσημη δοξολογίας στο ναό Αγίου Δημητρίου, όπου εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ο εκπαιδευτικός Ευάγγελος Κοσιώρης. Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων από τις  Αρχές, Συλλόγους, Σωματεία και Οργανώσεις. Στην παρέλαση προ των επισήμων, συμμετείχαν όλα τα σχολεία της κωμόπολης  και Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση υπό του Δήμου στη  Λέσχη Αξιωματικών Φιλιατών.