Και Θεσπρωτοί παραγωγοί συμμετείχαν στο 1ο Πανηπειρωτικό Φόρουμ Τοπικών Προϊόντων. Έγινε στα Ιωάννινα και αφορούσε στην προώθηση των τοπικών προϊόντων σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, χώρους εστίασης και διανομής της Ηπείρου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο σχεδιασμό της Ηπείρου να συνδυάσει τον τουρισμό με την τοπική παραγωγή. "Είναι μια προσπάθεια που βρίσκεται στα σπάργανα", τόνισε ο Περιφερειάρχης για να προσθέσει ότι αυτή θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια με τη συνεργασία των τεσσάρων επιμελητηρίων της Ηπείρου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων κ.α. Εξήγησε επίσης ότι τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε πρώτη η Περιφέρεια Κρήτης με θετικά αποτελέσματα. Τόνισε επίσης ότι στη σκέψη της Περιφέρειας είναι να δημιουργηθεί όχι μόνιμο εκθετήριο, αλλά και πωλητήριο αγροτικών προϊόντων. Η γαστρονομία
αποτελεί μια καθοριστική διάσταση της τουριστικής εμπειρίας. Τα φαγητά, τα
ποτά, οι γεύσεις και οι μυρωδιές,
μεμονωμένες ή συνδυασμένες με το πλαίσιο μέσα στο οποίο βιώνονται, πχ η
παρέα, οι φίλοι, η οικογένεια, το γεωγραφικό σημείο, όχι μόνο καθορίζουν το
βίωμά μας στον τόπο αυτό, αλλά, σύμφωνα και με έρευνες, αποτελούν την πιο
ισχυρή ανάμνηση από αυτόν.