Χρηματοδοτούνται οι κτηνοτρόφοι στη Θεσπρωτία για την αξιοποίηση του γίδινου γάλακτος...

Μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι κτηνοτρόφοι στη Θεσπρωτία, μέσα από διάφορα προγράμματα, για την αξιοποίηση του γίδινου γάλακτος, με την παρασκευή φρέσκου μαλακού και ημίσκληρου τυριού. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γίδινου γάλακτος και να παραχθεί υγιεινό τυρί, υψηλής ποιότητας και άλλα προϊόντα, τα οποία να ενσωματωθούν στο διατροφικό μενού. Η γίδα είναι από τα ζώα που απαραίτητα εκτρέφεται ελεύθερη και επιλέγει από μόνο της καθαρό χώρο βοσκής και διαβίωσης. Λόγω της ελευθερίας της το γάλα της αλλά και το κρέας της είναι αγνό.