Πόσο κοστίζουν για έναν Θεσπρωτό τα διόδια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Για να ταξιδέψει κανείς από τη Θεσπρωτία στην Αθήνα, μέσω Εγνατίας και Ιονίου, το κόστος πήγαινε έλα είναι 79.10 (και αν χρησιμοποιηθεί η Αττική Οδός τότε ανεβαίνει στα 84.70). Πιο οικονομικό είναι το ταξίδι προς Θεσσαλονίκη ως προς τα διόδια, αφού κοστίζει μετ' επιστροφής 18 ευρώ. Αναλυτικά ο οδηγός έχει να ξοδέψει:
*Ηγουμενίτσα  – Αθήνα (μέσω Ιόνιας και Ρίου). Για να φθάσει στην Αθήνα  ο οδηγός από την Ηγουμενίτσα θα πρέπει να περάσει από δέκα σταθμούς διοδίων, οι οποίοι ανήκουν σε τέσσερις διαφορετικές εταιρίες. Πιο συγκεκριμένα, πρώτα διόδια είναι αυτά της Τύριας με 2.40 ευρώ στην Εγνατία (την οποία διαχειρίζεται η  "Εγνατία Οδός Α. Ε."). Ο οδηγός εισέρχεται στην Ιονία Οδό (την οποία διαχειρίζεται η εταιρεία «Νέα Οδός»). Ο νέος οδικός άξονας περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς διοδίων (Τερόβου, Μενιδίου, Κλόκοβας  και Αγγελοκάστρου,  που χρεώνουν συνολικά 12,45 ευρώ. Η διέλευση ενός Ι.Χ. από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (εταιρία "Γέφυρα Α.Ε.") κοστίζει 13,30 ευρώ.  Επομένως, αν προστεθεί και το κόστος των πέντε διοδίων του αυτοκινητόδρομου Αθήνας – Πάτρας, το συνολικό κόστος είναι 39.55 ευρώ (ή 42. 35 ευρώ, αν ο οδηγός χρησιμοποιήσει και την Αττική Οδό). Ανάλογο ποσό χρειάζεται και κατά την επιστροφή.
*Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη. Η διαδρομή μέσω της Εγνατίας Οδού περιλαμβάνει πέντε σταθμούς διοδίων (Τύριας, Παμβώτιδας, Μαλγάρων, Πολύμυλου και Μαλακασίου), που κοστίζουν συνολικά 9 ευρώ. Ανάλογο ποσό χρειάζεται και κατά την επιστροφή. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις