Ανάρπαστο είναι το γάλα γαϊδούρας, που παράγεται σε φάρμα στην Ήπειρο. Ένα παράδειγμα πρότυπης επιχειρηματικής δραστηριότητας αποτελεί η «Φάρμα Μετσόβου» στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων, όπου εκτρέφονται σήμερα 250 όνοι και παράγεται υψηλής ποιότητας φρέσκο γάλα, το οποίο περιέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά, που το καθιστούν πολύτιμο διατροφικό προϊόν, καθώς και μια σειρά καλλυντικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως το γάλα γαϊδούρας είναι η τροφή που πλησιάζει όσο καμία άλλη σε διατροφικά χαρακτηριστικά και οφέλη στο μητρικό γάλα ανθρώπου. Το γάλα γαϊδούρας είναι σχετικά δυσεύρετο και κοστίζει σαφώς περισσότερο από το αγελαδινό, κατσικίσιο, ή πρόβειο γάλα της αγοράς. Σε γενικές γραμμές το τυρί που έχει γίνει από γάλα γαϊδούρας είναι ένα από τα ακριβότερα γαλακτοκομικά προϊόντα στον κόσμο.