Πρωτοπόρος ο Θεσπρωτός διαιτολόγος Γιάννης Σουπιός, εφαρμόζει τη διατροφογενετική με την ανάλυση του DNA !

Πραγματικά πρωτοπόρος ο Θεσπρωτός διαιτολόγος - διατροφολόγος Γιάννης Σουπιός, εφαρμόζει τη διατροφογενετική στην περιοχή της Ηπείρου! Με πολλές εμπειρίες, με εξειδικευμένες γνώσεις, μα πάνω απ' όλα με πραγματικό ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο και τα προβλήματά του, εδώ και χρόνια υποστηρίζει με επιστημονική τεκμηρίωση ότι οι κοινές δίαιτες δεν είναι αποτελεσματικές, αλλά το αντίθετο, μπορεί να είναι και επιβαρυντικές.  Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.) ο Ιωάννης Σουπιός, ασχολείται σε βάθος  με τις δυνατότητες, που παρέχει η επιστήμη της διατροφογενετικής στη δημιουργία εξατομικευμένων διαιτολογίων. Θεωρεί ότι η ιδανική δίαιτα είναι προσαρμοσμένη στις πραγματικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου, όπως αυτές εκφράζονται μέσω της ανάλυσης του DNA. Όπως εξηγεί ο ίδιος, "μέσα από τις 3 δισεκατομμύρια θέσεις που έχει ο άνθρωπος στο DNA του, έχουν επιλεγεί και μελετώνται αυτές που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα ότι επηρεάζουν και επηρεάζονται από τη διατροφική πρόσληψη, συμβάλλουν στη διαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό, σχετίζονται με τη συναισθηματική λήψη τροφής, συσχετίζονται με προδιάθεση για νοσήματα όπως παχυσαρκία, διαβήτης τύπου ΙΙ, δισλιπιδαιμίες, μεταβολικό σύνδρομο, θρομβοφιλία και έχουν επιπτώσεις στη βιολογική μας ηλικία. Με αναίμακτο και ανώδυνο τρόπο, με ένα μικρό δείγμα λίγων κυττάρων από το εσωτερικό του στόματος, είμαστε πλέον σε θέση, να διαφοροποιηθούμε από τα κοινά διαιτολόγια, να προσφέρουμε αξιόπιστες επιστημονικές πληροφορίες σε αντίθεση με τα αμφίβολα τεστ (π.χ. τεστ δυσανεξίας, ομάδες αίματος κτλ) που έχουν διαδοθεί τα τελευταία χρόνια, να αντλήσουμε επιπλέον πληροφορίες για όποιον το επιθυμεί σχετικά με αθλητικές δραστηριότητες ή προδιαθέσεις ασθενειών και να στοιχειοθετήσουμε πρακτικές διαιτητικές συμβουλές για την πρόληψη των ασθενειών ή την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ατομικών δυνατοτήτων". Πραγματικά ο Γιάννης Σουπιών, φαίνεται να μπορεί να δώσει μια αξιόπιστη και αξιόπιστη λύση στο μεγάλο πρόβλημα της παχυσαρκίας.