Μεγάλη είναι η τουριστική κίνηση στα παράλια της Θεσπρωτίας, κυρίως στα Σύβοτα, στην Πέρδικα, αλλά και στην Πλαταριά, όπως και στη Γλυκή Σουλίου, που δεν ανήκει στην παράλια ζώνη, αλλά όχι τόσο μεγάλα το οφέλη για τις επιχειρήσεις εστίασης, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες. Οι Έλληνες τουρίστες, που ούτως ή άλλως δεν έχουν μεγάλη δυνατότητα κατανάλωσης λόγω της οικονομικής κρίσης, ξοδεύουν περισσότερα από τους ξένους, που προέρχονται κυρίως από τις χώρες του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλοκ, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κάθονται τις περισσότερες ώρες στα ξενοδοχεία ή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, βολτάρουν, αλλά τις ταβέρνες και τα εστιατόρια τα αποφεύγουν. Και όταν δεν τα αποφεύγουν, οι παραγγελίες είναι περιορισμένες. Παρότι σε στατιστικές έρευνες προβλέπεται συνεχής άνοδος τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια του τουρισμού, ωστόσο τα έσοδα από το τουριστικό προϊόν δεν είναι εντυπωσιακά, ούτε καν ικανοποιητικά, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.