Καμίνι η Θεσπρωτία, πλημμύρισαν με κόσμο οι παραλίες σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πέρδικα, Πλαταριά, Πάργα το Σαββατοκύριακο...

Συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη Θεσπρωτία. Το αποτέλεσμα, λόγω και του διημέρου: Γεμάτες οι παραλίες σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πέρδικα, Πλαταριά, Πάργα, με παραθεριστές, ξέχωρα από τους ντόπιους, κατοίκους των Ιωαννίνων και της Δυτικής Μακεδονίας. Παρόμοια αναμένεται να είναι η κατάσταση και αύριο Κυριακή, ενώ ο υδράργυρος θα αρχίσει να πέφτει σταδιακά από τη Δευτέρα.  Είναι αξιοσημείωτο ότι το Σάββατο η θερμοκρασία ξεπέρασε  τους 40 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.  Στο μεταξύ αμέσως μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έθεσε σε πλήρη εφαρμογή τον σχεδιασμό για την πρόληψη των επιπτώσεων από τις υψηλές θερμοκρασίες και ενημέρωσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε επίπεδο Δήμων, προκειμένου να λάβουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι όποιες επιπτώσεις από τον καύσωνα.


Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ελλοχεύει και μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών. Επειδή μετά το κύμα καύσωνα εκδηλώνονται συνήθως δυνατοί άνεμοι, πρέπει οι συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά όπως, το άναμμα ψησταριών στην ύπαιθρο, η χρήση τροχού, ηλεκτροσυγκολλήσεων ή άλλων εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και η καύση ξερών χόρτων και σκουπιδιών. Σημειώστε, επίσης, ότι βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών».


Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Ηγουμενίτσας
Σχέδιο ενεργειών εκτάκτων αναγκών εφαρμόζει ο δήμος Ηγουμενίτσας, ενόψει των ιδιαιτέρως υψηλών θερμοκρασιών. Το σχέδιο περιλαμβάνει την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, της αστικής πανίδας και του πρασίνου, καθώς αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών.