Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας σε ναούς και μοναστήρια της Θεσπρωτίας...

Στην Ευαγγελίστρια Ηγουμενίτσας ιερούργησε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος...
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας σε ναούς και μοναστήρια της Θεσπρωτίας. Στην Ευαγγελίστρια Ηγουμενίτσας ιερούργησε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος, που προεξήρχε και της λιτανείας εντός του ιερού ναού, προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο Βελισσάριο Σάντα, τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο π. Ελευθέριο Κωνσταντή, τον πρεσβύτερο π. Ευστάθιο Κατλαπανίδη και το διάκονο
π. Λάμπρο Παπαπάσχο. Οι πιστοί, που συγκεντρώθηκαν στο ναό, ένιωσαν
μέσα από το τελετουργικό της αναστήλωσης των εικόνων ότι όσοι μέσα στη διαδρομή των αιώνων επιχείρησαν να χτυπήσουν με κάθε τρόπο την Εκκλησία απέτυχαν, καθώς αυτή ζει και συνεχίζει την πορεία της στον κόσμο. Γι' αυτό, όποιοι και αν είμαστε, όσο είναι καιρός, ας συμφιλιωθούμε με το Χριστό, μέσω της Εκκλησίας του. 
***
Και στη μονή Γηρομερίου, παρουσία πολλών προσκυνητών, έγινε η λιτάνευση από τον ηγούμενο Μεθόδιο και τους αρχιμανδρίτες Αλέξιο και Σεραφείμ, όπως και στη μονή Ραγίου. Από τα μοναστήρια  στάλθηκε το μήνυμα ότι η θαυμαστή δύναμη της Ορθοδοξίας φανερώνεται κυρίως στο ότι μεταμορφώνει τον κόσμο, αγιάζει και σώζει τον άνθρωπο. Κατακτά την καρδιά του ανθρώπου, χωρίς να παραβιάζει την ελευθερία του.