Ακόμη και παππούδες σε μεγάλο κύκλωμα εμπορίας ηρωίνης και χασίς!

Ναρκωτικά και κλοπές "πνίγουν" την Ήπειρο...

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Ηπείρου κυρίως, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης,
που πραγματοποιήθηκε  σε Ήπειρο και Νέο Ψυχικό Αττικής, συνολικά δεκαοκτώ 18 μέλη του κυκλώματος, ηλικίας από 23 έως και 78 ετών, δεκαέξι 16 Έλληνες (μεταξύ των οποίων μία γυναίκα) και δύο Αλβανοί. Αναλυτικότερα, τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2016, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση και τις εντολές των πέντε αρχηγικών μελών, προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνη και κάνναβη), τις οποίες αφού αρχικά απέκρυπταν σε ερημικές τοποθεσίες και κρύπτες, ακολούθως προέβαιναν στην περαιτέρω εμπορία τους σε χρήστες σε διάφορες περιοχές της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας.
Από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών που εμπορεύονταν, αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ για τη διευκόλυνση της παράνομης  δράσης τους, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και χρησιμοποιούσαν οχήματα  ιδιοκτησίας τους.
***
Συνελήφθη τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας άνδρας, καθώς καταγγέλθηκε στο R/T κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, η κλοπή  αυτοκινήτου, η οποία έγινε στην πόλη των Ιωαννίνων.
***
Συνελήφθη στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας Αλβανός, κατηγορούμενος ότι μπήκε σε αποθήκη στην περιοχή Ράχες της Πρέβεζας και αφαίρεσε ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και τρία αλυσοπρίονα.
***
Συνελήφθη στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας άτομο,  διότι λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει ένα κινητό τηλέφωνο.