Οι ελιές στη φημισμένη
Μπολιάνα Φιλιατών, λέγεται πως είναι οι πιο νόστιμες φαγώσιμες πανελλαδικά. Οι κάτοικοι του χωριού Γολά, συνοικισμός του οποίου είναι η Μπολιάνα, ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την κτηνοτροφία, τη
γεωργία και ιδιαιτέρα με την παραγωγή των περίφημων ελιών που είναι
γνωστές ως «ελιές Μπολιάνας». Η καλλιέργεια της ελιάς είναι από τις πλέον σημαντικές δραστηριότητες
του πρωτογενή τομέα στη Θεσπρωτία, σχεδόν στο
σύνολό της ξηρική και για ελαιοποίηση, καταλαμβάνοντας έκταση της τάξης των
120.000 στρεμμάτων. . Οι κυριότερες καλλιεργούμενες
ποικιλίες είναι η Ντόπια Μεσόκαρπη και η Λιανοληά Κερκύρας (για
ελαιόλαδο) ενώ σε μικρές εκτάσεις καλλιεργείται και η τοπική ποικιλία
Μπολιάνα (για βρώσιμη ελιά). Η διάθεση του ελαιολάδου στην τοπική αγορά γίνεται απευθείας από τους
παραγωγούς και οι μεγαλύτερες ποσότητες προωθούνται στην Ιταλία μέσω
χονδρεμπορικών επιχειρήσεων άλλων περιοχών.