Εντυπωσίασε 16χρονη Θεσπρωτή σε Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη με το ταλέντο της στην απαγγελτική θεατροποίηση!

Εντυπωσίασε 16χρονη Θεσπρωτή σε Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη με το ταλέντο της στην απαγγελτική θεατροποίηση!   Πρόκειται για τη Σταματία Μάκου, από το Πολύδροσο Σουλίου, η οποία από μικρή ηλικία κάνει δημόσιες ερμηνευτικές και θεατρικές εμφανίσεις, στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, με μεγάλη επιτυχία, και που ως μαθήτρια του Γενικού Λυκείου
Πεδινής Ιωαννίνων, συμμετείχε μαζί με άλλους μαθητές του Λυκείου, που επίσης καταχειροκροτήθηκαν, στην παρουσίαση ενός αποσπάσματος από τον Ήλιο τον Πρώτο του Οδυσσέα Ελύτη.  Μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί και δημοσιογράφοι  συμμετάσχουν στο 5ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο (30 Μαρτίου-3 Απριλίου) με θέμα: «Οδυσσέας Ελύτης. Ο ποιητής του Αιγαίου», που προσεγγίζει τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα ποιητή και βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Οδυσσέα Ελύτη. Το συνέδριο διοργανώνει το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και πραγματοποιήθηκε για τη φετινή μόνο χρονιά, λόγω των ειδικών συνθηκών, όχι στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο Ζωγράφειο Λύκειο, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στη Θεσσαλονίκη, στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2016. Στο μαθητικό συνέδριο πραγματοποιούνται εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και μαθητές 18 σχολείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αμερικής, της Πόλης και της Ίμβρου, για τις θεματικές ενότητες: Ο Ελύτης, η Ελλάδα και η Ευρώπη - Οι ελληνικές αξίες του ποιητή - Ο Ελύτης και η ιστορία - Ο ποιητής μεταφραστής και μεταφρασεολόγος - Ποιητικά θέματα στον Ελύτη - Ελύτης και τέχνες - Ο μελοποιημένος Ελύτης. Τα σχολεία, που συμμετέχουν είναι το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - Pierce, «Άξιον» Ιδιωτικά Σχολεία, Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου, Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, Εκπαιδευτήρια Σύγχρονη Παιδεία, Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνων, Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης, Ζάππειο Λύκειο, Ζωγράφειο Λύκειο, Ιόνιος Σχολή, Γυμνάσιο Ίμβρου, Κολλέγιο Αθηνών, Κολλέγιο Ψυχικού, Λύκειο Πεδινής Ιωαννίνων, Μουσικό Σχολείο Βόλου, Παγκύπριο Γυμνάσιο - Λύκειο Λευκωσίας, St. Catherine’s British School, Ορθόδοξη Ελληνική Κοινότητα Flushing Νέας Υόρκης.