Δημιουργείται μια ευφρόσυνη κατά την παραγωγή τσίπουρου στη Θεσπρωτία ατμόσφαιρα, με διάχυτο το άρωμα του τσίπουρου, του παραδοσιακού φαγητού και της παρέας. Σε όποιο καζάνι και αν περάσεις στη Θεσπρωτία, συναντάς μια ομάδα ανθρώπων, που απέναντι από το καζάνι χαίρεται και απολαμβάνει τη διαδικασία. Εκτός από το νοικοκύρη, που συνήθως είναι και ο καζανιέρης, υπάρχουν συγγενείς, γνωστοί και φίλοι, που ήρθαν όχι για να διασκεδάσουν μόνο, αλλά για να συναναστραφούν. Αν ρωτήσεις, ποιος είναι ο καλύτερος μεζές, όταν παράγεται τσίπουρο και το ρουφούν οι συμμετέχοντες, θα λάβεις την απάντηση ότι είναι η καλή παρέα.