Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν τον άγιο Δημήτριο σ' όλη τη Θεσπρωτία!

Λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Γκραικοχώρι, λιτάνευση της εικόνας στους Φιλιάτες, εορτασμοί σε Κεραμίτσα, Πολύδροσο κ.α.
Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν τον άγιο Δημήτριο σ' όλη τη Θεσπρωτία! Έγιναν, μεταξύ άλλων, λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Γκραικοχώρι, λιτάνευση της εικόνας στους Φιλιάτες, εορτασμοί σε Κεραμίτσα, Πολύδροσο κ.α. Ειδικότερα στο παλαιό Γκραικοχώρι πιστοί από την περιοχή της Ηγουμενίτσας κατέκλεισαν το παρεκκλήσι του αγίου Δημητρίου. Παραμονή της εορτής, μετά τον εσπερινό, ο πολιτιστικός σύλλογος Γκραικοχωρίου, παρέθεσε παραδοσιακό φαγητό και χόρεψαν τα παιδικά
χορευτικά του συλλόγου. Στους Φιλιάτες, πάλι παραμονή της εορτής, με τη συμμετοχή πιστών και επισήμων, λιτανεύτηκε, παιανίζοντας η φιλαρμονική του δήμου, στους δρόμους της κωμόπολης, η εικόνα του αγίου Δημητρίου. Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό αγίου Δημητρίου της πόλεως Φιλιατών τελέσθηκε όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ανήμερα της εορτής, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας  Τίτου πλαισιωμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους της ενορίας Φιλιατών.  Στην Κεραμίτσα εορτάστηκε ο άγιος Δημήτριος από τους κατοίκουςμε εσπερινό, θεία λειτουργία και οργανώθηκε παραδοσιακή πανήγυρη. Και στο Πολύδροσο ο εορτασμός ήταν λαμπρός στον ομώνυμο ναό, με εσπερινό, θεία λειτουργία και πολιτιστικά δρώμενα.    Να σημειωθεί ότι η κεραμοπλαστική επιγραφή πάνω από την κόγχη  του ιερού, του ναού του αγίου Δημητρίου στο Πολύδροσο,  φέρει τα γράμματα ΖΠΕ΄, και δηλώνει το έτος κτίσεως του ναού.