«Με αυτή
μεγαλώσαμε τα παιδιά μας», λένε γέροντες στο φτωχό νομό…
Ψήνεται γρήγορα,
είναι εύκολη στην παρασκευή της και πολύ απολαυστική, κυρίως όταν είναι ζεστή.
Πρόκειται για τη ζυμαρόπιτα Θεσπρωτίας. Ο απλός τρόπος, που φτιάχνεται, σε
συνδυασμό με τη νοστιμιά της, την κάνει ανάρπαστη σε μικρούς και μεγάλους στην
Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, όπου έγινε γνωστή, κυρίως μέσω των
τουριστών, που επισκέπτονται τη Θεσπρωτία. Στα ορεινά του νομού, γέροντες ομολογούν ότι «με αυτή μεγαλώσαμε τα παιδιά μας». Υπάρχουν διάφορες συνταγές, για να φτιαχτεί… Στην πιο διαδεδομένη χρειάζονται 1/2 κιλό αλεύρι, 3 αυγά, 1 κούπα λάδι, 200 γραμ. φέτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύονται όλα αυτά, και ο χυλός, που σχηματίζεται, απλώνεται σ’ ένα λαδωμένο ταψί.
τουριστών, που επισκέπτονται τη Θεσπρωτία. Στα ορεινά του νομού, γέροντες ομολογούν ότι «με αυτή μεγαλώσαμε τα παιδιά μας». Υπάρχουν διάφορες συνταγές, για να φτιαχτεί… Στην πιο διαδεδομένη χρειάζονται 1/2 κιλό αλεύρι, 3 αυγά, 1 κούπα λάδι, 200 γραμ. φέτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύονται όλα αυτά, και ο χυλός, που σχηματίζεται, απλώνεται σ’ ένα λαδωμένο ταψί.