Αν δεν ξαναγυρίσει η ηθική στη ζωή μας, η παραβατικότητα θα πάρει επικίνδυνες διαστάσεις!

Μέσα σε μια ημέρα στην Ήπειρο, πολλά μικροπεριστατικά!
Αν δεν ξαναγυρίσει η ηθική στη ζωή μας, η παραβατικότητα θα πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Όταν χάνεται η ηθική, χάνεται και ο έλεγχος της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Για να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας γύρω μας, πρέπει να ξανανοίξουμε το δρόμο στην ηθική. Και το επισημαίνουμε αυτό με αφορμή, πως μέσα
σε μια ημέρα στην Ήπειρο, σημειώθηκαν πολλά μικρπεριστατικά. Ειδικότερα: Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηγουμενίτσας,  δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια και μία υπόθεση κλοπής σε βάρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας). 
  • Το πρωί στις 26-07-2014 δύο δράστες μπήκαν, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, σε σπίτι  στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, λίρες και κοσμήματα.
  • Το ίδιο πρωί εισήλθαν σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ενώ προκάλεσαν φθορές στο διαμέρισμα.
***

Συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς του  τμήματος ασφάλειας Άρτας, νεαρός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πρωτοδικών Άρτας, για διακεκριμένες κλοπές. Ειδικότερα,  ο συλληφθείς εμπλέκεται σε κλοπές γεωργικών μηχανημάτων - εργαλείων και μία υπόθεση κλοπής από απορριμματοφόρο όχημα, που έγιναν κατά το τελευταίο δίμηνο σε χωριά στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας.
***
Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Ηπείρου με στόχο την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις, σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, κατά τις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις.