ΗΘΙΚΟ ΚΑΚΟ: Ναρκωτικά & ληστείες με... αλβανική ταυτότητα στην Ήπειρο!

*Πόλεμος στους Λαζαράτες Αργυροκάστρου, κοντά στα σύνορα, αστυνομικών και χασισοκαλλιεργητών...
* Συνελήφθη και δεύτερος Αλβανός ληστής των ΕΛΤΑ Καναλακίου...
*Μάχη εναντίον των κυκλωμάτων ναρκωτικών στην Αλβανία δίνει ο Αλβανός δημοσιογράφο Τελνίς Σκούκι…


Σε αλβανικό «κλοιό» εγκληματικότητας βρίσκεται η Ήπειρος. Χασίς στους Λαζαράτες, που διακινείται προς όλη την Ευρώπη, αλλά και προς τα εδώ, ληστείες και κλοπές από Αλβανούς. Στους Λαζαράτες Αργυροκάστρου, που απέχουν μόλις 25 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους χασισοβολώνες της Ευρώπης, πάνοπλοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας
εισέβαλαν με τεθωρακισμένα οχήματα στην κωμόπολη, που επί χρόνια αποτελεί «άβατο» για τις δυνάμεις ασφαλείας στη γειτονική χώρα, με σκοπό όπως διεμήνυσαν, να ξεριζώσουν τις τεράστιες εκτάσεις καλλιέργειας κάνναβης και να επιβάλλουν το νόμο. Αλλά και ληστείες και κλοπές γίνονται συχνά από Αλβανούς. Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο δελτίο τύπου της αστυνομίας.
 ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΛΗΣΤΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
 Συνελήφθη στο χωριό Πετούσι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ιωαννίνων και του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας ακόμη από τους δράστες της ένοπλης ληστείας, που διαπράχθηκε στις 6-6-2014 στο κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στο Καναλλάκι Πρέβεζας. Πρόκειται για 27χρονο  Αλβανό κακοποιό, ο οποίος είχε παραβιάσει,  από τον Απρίλιο του 2014, άδεια από τις Φυλακές Γρεβενών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστείες. Υπενθυμίζεται ότι την 10-06-2014 είχε προηγηθεί ο εντοπισμός του οχήματος διαφυγής των ληστών στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας και η σύλληψη του 27χρονου συνεργού του, σε δασώδη περιοχή της Κληματιάς Ιωαννίνων. Για τη σύλληψη των δραστών υπήρξε άμεση κινητοποίηση και συντονισμένη διακλαδική επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου, του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Ε.Κ.Α.Μ.

ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Την ίδια στιγμή μάχη κατά των αλβανικών κυκλωμάτων ναρκωτικών στους Λαζαράτες δίνει ο γνωστός Αλβανός δημοσιογράφος Τελνίς Σκούκι, πρόσφατα απολυθείς από το Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Τελνίς Σκούκι μάλιστα απειλήθηκε, από άγνωστους, για τα δημοσιεύματά του εναντίον των κυκλωμάτων.