Τούρκοι κάνουν «χρυσές δουλειές» στο λιμάνι Ηγουμενίτσας!

H λαθρομετανάστευση μεγάλος βραχνάς για την περιοχή…
Εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές ένα ακόμα κύκλωμα που μετέφερε, με νταλίκα,  παράνομους αλλοδαπούς από την χώρα μας στην Ιταλία. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν τέσσερις Τούρκοι, ηλικίας  41, 48, 36 και 48 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, η οποία σκοπό είχε την διακίνηση και την προώθηση παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία. Επίσης, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, επτά 
Σύριοι και Αφγανοί, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, για τους οποίους θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τυχόν απέλασή τους. Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν,  στο 11ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, μία νταλίκα, με οδηγό τον 41χρονο διακινητή και διαπίστωσαν ότι εκείνη τη στιγμή  επιβιβάζονταν στην καρότσα του φορτηγού λαθρομετανάστες. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, οι λαθρομετανάστες θα μεταφέρονταν στην Ιταλία, κρυμμένοι μέσα στη νταλίκα, η οποία ήταν φορτωμένη με σίδερα, ενώ με την άφιξη στον προορισμό τους, θα κατέβαλαν συνολικά στους διακινητές το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Επίσης, εντοπίστηκε επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο διακινητές,  λειτουργώντας ως προπομποί – συνοδοί της νταλίκας ενώ το άλλο μέλος του κυκλώματος, που συνελήφθη επίσης, προέκυψε ότι λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος, επιβλέποντας τη διαδικασία επιβίβασης των λαθρομεταναστών. Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους συλληφθέντες διακινητές και λαθρομετανάστες, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.570 ευρώ, σαράντα 40 λίρες Τουρκίας και δώδεκα 12 κινητά τηλέφωνα.
***
Ακόμη συνελήφθη κοντά στο νέο λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του τμήματος αλλοδαπών, 27χρονος Σύριος, γιατί κατά τη διάρκεια ελέγχου, κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης προμηθεύτηκε την πλαστή ταυτότητα από την περιοχή της Αττικής,  αντί του χρηματικού ποσού των (300) ευρώ.  Επίσης συνελήφθη κοντά στο ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας, 18χρονος Παλαιστίνιος, γιατί κατά τη διάρκεια ελέγχου, κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα Γερμανίας, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.