ΟΛΑ τα σενάρια για τις υποψηφιότητές στη Θεσπρωτία…

Πολλά είναι τα σενάρια για τις υποψηφιότητες στη Θεσπρωτία ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών, δημοτικών και περιφερειακών, με πολλά πράγματα να φαίνεται ότι θα  καθοριστούν την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά στο πάρα πέντε.  Στο δήμο Ηγουμενίτσας η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα μέχρι αυτή τη στιγμή είναι του δημάρχου Γιώργου Κάτσινου.  Δυνατή υποψηφιότητα από την πλευρά της Ν.Δ., σε

περίπτωση, που δεν στηριχθεί από το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κάτσινος, δεν έχει πολλές ελπίδες πλέον αυτό το ενδεχόμενο, θεωρείται αυτή του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Νίκου Κάτσιου. Την υποστήριξη της Ν.Δ. διεκδικεί και ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Δημάκος, αλλά και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. και δημοτικός  σύμβουλος Ηγουμενίτσας Μιχάλης Γκίκας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλήξει ακόμη στο πρόσωπο, που θα υποστηρίξει, ενώ ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας Θωμάς Παππάς προσανατολίζεται, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάληξη, να κατέλθει ως  ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος.
ΣΤΟ ΣΟΥΛΙ

Όπως στην Ηγουμενίτσα, έτσι και στο δήμο Σουλίου η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα αυτή τη στιγμή είναι της δημάρχου Σταυρούλας Μπραΐμη. Τις συνθήκες εξετάζουν οι κ.κ. Σπυρόπουλος και Μητσιώνης, που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ στασιμότητα υπάρχει στη Ν.Δ. Πολίτες θέλουν υποψήφιο τον πρώην δήμαρχο Παραμυθιάς κ. Κάτσιο, ιατρό, που είχε πολύ, κατά κοινή ομολογία, επιτυχημένη παλαιότερα θητεία στην αυτοδιοίκηση. Ωστόσο ο ίδιος δεν ανοίγει τα χαρτιά του. Ο Βασίλης Παρόλας του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι προτείνεται, δεν φαίνεται να έχει διάθεση να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, αφού θεωρεί ότι πρέπει να κερδίσει το στοίχημα με την Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Θεσπρωτίας.

ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ

Πολλοί οι υποψήφιοι στο δήμο Φιλιατών, αλλά κανείς, από όσους μέχρι στιγμής ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους, δεν διαθέτει ισχυρή δυναμική.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι υποψηφιότητες στις περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη θα εξαρτηθούν από το αν υπάρξει κοινή στήριξή του από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και με τι όρους.