ΟΛΗ η αλήθεια ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ για τα επεισόδια στη "Δωδώνη"...

Αντί για διάλογο κτηνοτρόφων και "Δωδώνηs", στα άκρα οδηγήθηκαν οι δύο πλευρέs, αφού παραγωγοί συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ έξω από τη γαλακτοβιομηχανία, επιχειρώνταs να εισέλθουν σ' αυτή και να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα
χρήματα, ρίχνονταs την σιδερένια πόρτα τηs κεντρικήs πύληs. Για μια περίπου ώρα επικράτησε εκρηκτική ατμόσφαιρα, με τα ΜΑΤ να απωθούν τουs διαδηλωτέs, ενώ αυτοί επέμεναν με συνθήματα εναντίον τηs διοίκησηs τηs "Δωδώνηs". H εταιρία σε ανακοίνωσή της κατηγορεί "άτομα συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων" για τη δημιουργία των επεισοδίων και επισημαίνει ότι "προκλήθηκαν ζημιές από τους συγκεντρωμένους εις βάρος της εταιρίας. Οι φθορές αυτές και οι ζημιές έχουν καταγραφεί στα συστήματα ασφαλείας της εταιρίας μας, που επιφυλάσσεται για την άσκηση των δικαιωμάτων της".
ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο διευθυντής της εταιρίας Δ. Κάφαλης από το παράθυρο του φυλακίου της πύλης απευθύνθηκε στους κτηνοτρόφους, επαναλαμβάνοντας ότι η γλαλακτοβιομηχανία δεν μπορεί να ρευστοποιήσει τα χρήματα, που έχει στη διάθεσή της, σε εγγυητικές, επιταγές κ.λπ., με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένη να πληρώνει καθυστερημένα και τμηματικά. Μάλιστα ανακοίνωσε πλάνο πληρωμών για το εισκομισθέν γάλα του Απριλίου και Μάιου, καθώς και ότι θα δοθεί προκαταβολή για αγορά ζωοτροφών. Δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις οι κτηνοτρόφοι και όρμησαν προς την πόρτα, που οδηγεί στα κτίρια της εταιρίας. Την παραβίασαν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο διμοιρίες ΜΑΤ. Νωρίτερα είχαν αποκλείσει για μισή περίπου ώρα την εθνική οδό Ιωαννίνα-Κακαβιά.
Η "Δωδώνη" υποστηρίζει ότι "διαχωρίζουμε τους παραγωγούς - συνεργάτες μας από τους πολιτικούς σχηματισμούς και τους ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη σύνεση που επιδεικνύουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας με τις αυτονόητες συνέπειες για τη ΔΩΔΩΝΗ. Το πρόβλημα της ρευστότητας της αγοράς παραμένει, χωρίς δική μας ευθύνη, και κάνουμε το καλύτερο δυνατό.
ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
"Αν δεν πάρουμε τη Δωδώνη στα χέρια μας, δεν υποχωρούμε", έλεγαν κτηνοτρόφοι,αλλά αυτή η άποψη δεν φαίνεται να ενστερνίζεται η πλειοψηφία, καθώς οι περισσότεροι αυτό, που επιθυμούν, είναι η εύρυθμη λειτουργία της βιομηχανίας, ώστε να δίνουν το γάλα τους και να πληρώνονται. Και αυτό θα διασφαλιστεί με διάλογο και συνεργασία.
Τόσο ο πρόεδρο
ς του συντονιστικού των κτηνοτρόφων κ. Νικολάου, όσο και ο πρόεδρο
ς των κτηνοτρόφων νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Τζίμας ανέφεραν ότι η "διοίκηση δεν είναι διατεθειμένη να καταβάλει τα χρήματα στους παραγωγού ς και η μόνη λύση είναι η αντίδραση".
Από την πλευρά του ο πρόεδρο
ς της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων κ. Μπαλτογιάννης σημείωσε πως κάνει ό,τι μπορεί για να εξευρεθεί λύση και κάλεσε όλους σε ενότητα.
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τη σταθερή θέση της περιφέρειας Ηπείρου να καταβληθούν τα χρωστούμενα στους κτηνοτρόφους, επανέλαβε ο περιφερειακός σύμβουλος Οδυσσέας Πότσης ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της περιφερειακής ένωσης δήμων Ηπείρου και δήμαρχος Αρταίων Ιωάννης Παππαλέξης τόνισε ότι οι Ηπειρώτες δήμαρχοι είναι στο θα συνταχθούν με τους κτηνοτρόφους, όποια και να είναι οι αποφάσεις τους. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι αναφορές της δημάρχου Σουλίου Σταυρούλας Μπραΐμη, ενώ παρόν ήταν ο δήμαρχοs Ζίτσας Δημήτρης Ρογκότης και αντιδήμαρχοι από τους δήμους Πάργαs και Πρέβεζας
Στην επεισοδιακή διαμαρτυρία ήταν παρόντες και οι βουλετές Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας. 
Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, αναφέρει: "Τα τελευταία γεγονότα, που συμβαίνουν στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», όπως η μεγάλη καθυστέρηση στην εξόφληση των κτηνοτρόφων, η χορήγηση υπερβολικής και ακάλυπτης πίστωσης σε συγκεκριμένο πελάτη της, καθώς και η μέχρι σήμερα λειτουργία του Διοικητικού  Συμβουλίου της, που καθιστά χωρίς ουσία τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών ΕΑΣ σε αυτό, προκαλεί έντονη την ανησυχία μας για το μέλλον της βιομηχανίας, ενόψει και της διαφαινόμενης έλλειψης ρευστότητας από μέρους της νέας μεγαλομετόχου. Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Ιωαννίνων, με τη σύμφωνη   γνώμη των λοιπών μετόχων (ΕΑΣ), απεφάσισε τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», που εκπροσωπούν τις ΕΑΣ, να ζητήσουν, όπως έχουμε δικαίωμα, την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας για τη συζήτηση των κρισίμων αυτών για την επιβίωσή της θεμάτων, επιβεβαιώνοντας το αμείωτο ενδιαφέρον του για την απρόσκοπτη λειτουργία της, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων και διαβεβαιώνοντάς τους  ότι θα ασκήσει όλα τα δικαιώματα, τα οποία της παρέχονται από τη συμμετοχή της στη μετοχική σύνθεση της βιομηχανίας".