Ο Βαγγέλης Ντούλες τα ρίχνει χοντρά σε Δ. Αβραμόπουλο και κυβέρνηση!

Οι λόγοι για το εκλογικό βατερλώ του ελληνικού κόμματος "MEGA" στην Αλβανία, που αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα συνοχής...
*Σοβαρά και ευτράπελα από την ψηφοφορία στα ελληνικά χωριά, όπως τα κατέγραψε ο "Βορειοηπειρώτης", που αποκαλύπτουν πολλά πράγματα...
Ο πρόεδρος του ελληνικού κόμματος ΚΕΑΔ στην Αλβανία τα ρίχνει χοντρά σε συνέντευξή του σε αθηναϊκή εφημερίδα στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά και στην κυβέρνηση.  "Ως Ομόνοια και ΚΕΑΔ δεν είχαμε την παραδοσιακή συνεννόηση και στήριξη της Αθήνας και του υπουργείου Εξωτερικών υπό τον κ. Αβραμόπουλο. Είχαμε
μονομερή, απροειδοποίητη αθέτηση της παραδοσιακής μας σχέσης από το υπουργείο Εξωτερικών. Σε σχέση με την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ αθέτησε ό,τι ίσχυε επί δύο δεκαετίες, χωρίς καν να ανακοινώσει κάτι τέτοιο. Παντελώς απούσα η ελληνική κυβέρνηση. Την τελευταία στιγμή και μόνο των εκλογών έγιναν κάποια ήσσονος σημασίας πράγματα. Ο δήθεν διχασμός ήταν μια φούσκα με προέλευση την Αθήνα. Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη κατάσταση για την οποία είχαμε προειδοποιήσει: πολιτικάντηδες, πολιτικοί και πολιτικά σχήματα των Αθηνών να βάζουν το μικροπολιτικό συμφέρον «τής μιας χούφτας ψήφων», μη διστάζοντας να βάλουν χέρι στη μειονότητα του Ελληνισμού. Αυτό είναι κρίσιμο". Την ίδια στιγμή πρόβλημα συνοχής αντιμετωπίζει το άλλο ελληνικό κόμμα, το MEGA, μετά τα δυσμενέστατα εκλογικά αποτελέσματα, που κανείς δεν τα περίμενε. Παρότι ο προέδρός του Χριστάκης Κίτσιος έκανε έναν σοβαρό κι έντιμο προεκλογικό αγώνα, δεν κατόρθωσε να πείσει τους ψηφοφόρους. Έτσι μετά την αποτυχία των δημοτικών εκλογών ήρθε η μεγαλύτερη αποτυχία των βουλευτικών εκλογών. Και το τι μέλλει γενέσθαι με το MEGA είναι άγνωστο. Αλλά, γιατί βούλιαξε εκλογικά το MEGA, που είχε ξεκινήσει με πολλές ελπίδες; Ένας λόγος είναι ότι οι περισσότεροι Βορειοηπειρώτες έχουν συναισθηματική σχέση με την "ΟΜΟΝΟΙΑ", δεν μπορούν να αποκοπούν από αυτή, άρα και από το ΚΕΑΔ, με το οποίο είναι ταυτισμένη. Ένας άλλος λόγος είναι ότι το κλίμα σε όλη την Αλβανία ήταν αρνητικό κατά του Σαλί Μπερίσα και η συνεργασία του "MEGA" μαζί του λειτούργησε αρνητικά. Τρίτος λόγος το ότι δεν μπόρεσε να κινητοποιήσεις Βορειοηπειρώτες, που ζουν στην Ελλάδα. Τέταρτος λόγος, αντίθετα από το ότι λέγεται, δεν φαίνεται να στηρίχτηκε αποτελεσματικά από ελληνικούς κρατικούς μηχανισμούς. Πέμπτος λόγος το ότι πολιτεύτηκε ήπια μέσα σ' ένα κλίμα πόρωσης.
ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
Η ιστοσελίδα "Βορειοηπειρώτης"  έκανε μια πολύ ωραία δουλειά (το καλό να λέγεται) όσον αφορά στην καταγραφή κάποιων στοιχείων από την ψηφοφορία των Βορειοηπειρωτών στα ελληνικά χωριά.
     
     -      Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου «Κάτοψη» ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, δεν άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Οι δημοσιογράφοι περίμεναν δύο ώρες στο χωριό του Γοραντζή αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ. Οι ψήφοι που έλαβε σε αυτό το χωριό το ΚΕΑΔ είναι 156 (44%)

   
      -        Στο μεγαλύτερο χωριό της ελληνικής μειονότητας τη Δερβιτσάνη ψήφισαν 1018 άτομα και υπήρχαν δύο υποψήφιοι, ο Σπύρος Ξέρρας με το ΔΚ και ο Άλκης Πούλης με το ΚΕΑΔ. Οι ψήφοι που έλαβαν είναι: Ξέρρας 553 (52.4%) και Πούλης 226 (22.2%)

     -          Στο χωριό του Βαγέλλη Τάβου το Γιωργωτσάτι ψήφισαν 521 άτομα και το ΛΣΙ έλαβε τους 401 (80%)

      -          Στο χωριό Κοσοβίτσα όπου ο Μπερίσα εγκαινίασε προεκλογικά το δρόμο, ο Ξέρρας πήρε το 63% των ψήφων (78)

      -          Στο χωριό Λόγγο όπου ο Τάβος τους έφτιαξε το δρόμο προεκλογικά με δικά του χρήματα, έλαβε το 80% των ψήφων (112)

     -          Στη Φράστανη, χωριό του Θ. Μπεζιάνη και του αντιπροέδρου του Μέγκα Χρήστου Αργύρη, τα δύο ελληνικά κόμματα δεν πήραν ούτε μία ψήφο. Πρώτο κόμμα ήρθε το ΛΣΙ του Τάβου (48%) ενώ αξιοπερίεργο είναι το 20% ενός άσχετου με την περιοχή μικρού αλβανικού κόμματος Ligji dhe Drejtesi του Σπαρτακ Γκιέλα.

     -          Στο χωριό Νάρτα της Αυλώνα ΚΕΑΔ και Μέγκα πήραν περίπου από 15% που αντιστοιχούν σε 100 ψήφους. Σε δεύτερο ελληνικό χωριό αυτής το επαρχίας το Ζβερνέτσι το Μέγκα πήρε το 7% και το ΚΕΑΔ το 1,5% 

     -          Σε όλη την επαρχία Χειμάρρας τα Μέγκα πάτωσε με μόνο 43 ψήφους (1.2%) ενώ το ΚΕΑΔ έλαβε 902 ψήφους (25.5%). Στο χωριό του υποψήφιο του ΜΕΓΚΑ για τη Χειμάρρα το Κυπαρό το κόμμα του πήρε μόνο μία ψήφο που σημαίνει πως δεν τον ψήφισαν ούτε οι γονείς του!!!

     -          Στην πόλη των Αγίων Σαράντα το ΚΕΑΔ πήρε 875 ψήφους (6.5%) ενώ το ΜΕΓΑ από τους 780 των τοπικών έπεσε στους 263 (2%). Ο λόγος σύμφωνα με τους ίδιους ήταν γιατί συνεργάστηκε με το Μπερίσα. 

     -          Το Αλύκο παραμένει ένα από τα χωριά που επιμένει να ψηφίζει ελληνικά αφού τα δύο ελληνικά κόμματα ΚΕΑΔ και Μέγκα έχοντας περίπου τους ίδιους αριθμούς συγκέντρωσαν το  80% των ψήφων. Το ποσοστό θα ήταν μεγαλύτερο αν στα εκλογικά αυτά κέντρα δεν συμπεριλαμβάνονταν και το χωριό Τρέμουλη που ψήφισαν το σοσιαλιστικό. 

      -          Στο χωριό του προέδρου του Μέγκα Χριστάκη Κίτσου και οι 166 ψηφοφόροι «σταύρωσαν» των χωριανό τους, εκτός από έναν που ψήφισε ΚΕΑΔ, καταγράφοντας ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την Αλβανία με 99.4%!

      -          Ένα άλλο χωρίο όπου το Μέγκα κατέγραψε μεγάλο ποσοστό ήταν το Κώσταρι όπου έλαβε 75 ψήφους ενώ οι υπόλοιποι 42 μοιράστηκαν ως εξής:  ΣΚ 24, ΔΚ 8, ΚΕΑΔ 7 και  ΛΣΙ 5 

     -          Το χωριό που έβγαλε τα περισσότερα στελέχη της Ομόνοιας το Μαραφέντι έβγαλε πρώτο κόμμα το ΛΣΙ του Ιλίρ Μέτα ενώ ΚΕΑΔ και Μέγκα έλαβαν 19 και 14 ψήφους αντίστοιχα 

     -          Στη Γέρμα, όπου το Μέγκα ναύλωσε λεωφορείο από την Αθήνα και περίμενε πάνω από 50 ψήφους έλαβε μόνο 9 ψήφους!

     -          Στο χωριό του Νίκο Κούρη, υποψήφιου του MEGA, τη Δίβρη, σε ένα από τα δύο εκλογικά κέντρα το 4695, το Μέγκα είχε 0 ψήφους ενώ κάποια άσχετο μικρό αλβανικό κόμμα έλαβε 87 ψήφους. Σε αυτό το εκλογικό κέντρο, στη Φράστανη και το Κυπαρό καταγράφηκαν οι πιο καραμπινάτε κλοπές ψήφων που έγινε στο κόμμα ΕΕΜΜ.