Κρουαζιερόπλοια πάνε κι έρχονται στην Ηγουμενίτσα...

Και δεύτερο μέσα σε 7 ημέρες. Το... έραψαν όσοι έλεγαν ότι δεν θα δέσει ούτε ένα! Τι λέει για τη σημασία του λιμανιού ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ Β. Διαμάντης...
Κρουαζιερόπλοια πάνε κι έρχονται στην Ηγουμενίτσα, σηματοδοτώντας την καλή αρχή για κάτι ακόμη καλύτερο στο μέλλον. Καο δεύτερο έδεσε μέσα σε 7 ημέρες στο λιμάνι της θεσπρωτικής πρωτεύουσας. Και οι... κασσάνδρες, που έλεγαν ότι δεν θα δέσει ούτε ένα, το... έραψαν. Έχουν ενδιαφέρον τα όσα αναφέρει για το λιμάνι Ηγουμενίτσας ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ Βασίλης Διαμάντης: "Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, είναι ένας ζωντανός οργανισμός, άρρηκτα συνδεδεμένος με
τη ζωή και τις λειτουργίες της πόλης και την οικονομική της ανάπτυξη. Ακόμα περισσότερο είναι συνδεδεμένος με τη λιμενική κοινότητα η οποία δραστηριοποιείται, συνεισφέρει και λειτουργεί γύρω από το λιμάνι. Το Λιμεναρχείο, το τελωνείο, οι ναυτιλιακοί πράκτορες, οι μεταφορικές εταιρείες, είναι όλοι συνεργάτες μας. Η ημερίδα μας σήμερα, έχει ως σκοπό να παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους η ανταλλαγή της πληροφορίας, ανάμεσα στους διάφορους εμπλεκόμενους φορείς που παρέχουν λιμενικές  υπηρεσίες θα γίνει γρηγορότερη, εγκυρότερη, μειώνοντας ταυτόχρονα το διαχειριστικό κόστος. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι ένας από τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς κόμβους της Ευρώπης και ως τέτοιο, οφείλει και προσπαθεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις – και τις τεχνολογικές – με στόχο να παραμένει ανταγωνιστικό και να βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες του τόσο προς τους συνεργάτες του, όσο και προς το επιβατικό κοινό.




Αποτελεί την κύρια Δυτική θαλάσσια πύλη της Βόρειας Ελλάδας αλλά και των Νοτίων Βαλκανίων στην Δυτική Ευρώπη.

Εξυπηρετεί την εμπορευματική κίνηση της Βορείου Ελλάδος και των Νοτίων Βαλκανίων καθώς και των χώρων της Μέσης Ανατολής.

Η ετήσια διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του λιμανιού κυμαίνεται στους 2εκ. τόνους, μέσω φορτηγών διεθνών μεταφορών.

Είναι η αφετηρία της Εγνατίας Οδού, η οποία ουσιαστικά αρχίζει μέσα από το λιμάνι και αποτελεί το άρμα ανάπτυξης των διεθνών μεταφορών στην Νότια Βαλκανική και κατ’ επέκταση στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και την Ασία.

Στα πλαίσια των στόχων του ο Ο.Λ.ΗΓ επικεντρώνεται στην αξιοποίηση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση των στρατηγικών του επιδιώξεων.

Η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης νέων ακτοπλοϊκών δρομολογίων με άλλα λιμάνια της Αδριατικής, των Βαλκανίων και της Αν. Μεσογείου, η βελτιστοποίηση της υπάρχουσας μεταφοράς επιβατών και αγαθών, η δημιουργία ενός κοινού συνόλου διαδικασιών με άλλα λιμάνια της ευρύτερης περιοχής, αλλά και η γενικότερη προώθηση τουριστικών ρευμάτων μεταξύ των ενδιαφερομένων περιοχών, είναι μόνο μερικοί από τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει.

Στοίχημα για μας αποτελεί η ενδυνάμωση της κρουαζιέρας στην περιοχή μας, μιας δραστηριότητας που θα τοποθετήσει το λιμάνι μας στον παγκόσμιο χάρτη προορισμών με όλες τις θετικές επιπτώσεις για την πόλη μας αλλά και την Ήπειρο γενικότερα.

Μεγάλος στόχος είναι και η δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στην περιοχή μας, ένα έργα που θα σηματοδοτήσει μια νέα «άνοιξη» για τη μεταφορική δραστηριότητα στην περιοχή μας.

Όλους αυτούς τους στόχους προσπαθούμε να εκπληρώσουμε, αναζητώντας εταίρους, συνεργάτες, δικτυώνοντας τον οργανισμό μας με άλλα λιμάνια και στηριζόμενοι στην ουσιαστική συμβολή και συνεργασία της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας".