Φεύγουν νεαροί Ηπειρώτες και επενδύουν στη Γερμανία!

Κυρίως από τα Γιάννινα και τη Θεσπρωτία... Δημιουργούν εκεί μικρομεσαίες επιδοτούμενες επιχειρήσεις, αφού ο τόπος τους δεν τους σηκώνει!
Φεύγουν νεαροί Ηπειρώτες, κυρίως από τα Γιάννινα και τη Θεσπρωτία, και δημιουργούν μικρομεσαίες επιδοτούμενες επιχειρήσεις στη Γερμανία. Ναι, στη Γερμανία. Ναι, επιδοτούμενες. Με χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομικών της Βαυαρίας και τη στήριξη του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νυρεμβέργης, ιδρύθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο το NFFX/Business Support Center. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προσελκύσει νέες
επιχειρήσεις στην περιοχή και να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας. Η βοήθεια που παρέχεται στις ξένες επιχειρήσεις είναι ουσιαστικά η υλικοτεχνική υποδομή και η τεχνογνωσία που απαιτούνται για την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Χάριν της επιδότησης που φτάνει τα 10.500 ευρώ για τρεις μήνες, το ρίσκο ουσιαστικά ελαχιστοποιείται. Το NFFX προσφέρει επιπλωμένα γραφεία πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, σε ελάχιστη απόσταση από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και λίγα λεπτά από το αεροδρόμιο. Τα γραφεία είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φαξ και εκτυπωτές λέιζερ, ενώ διαθέτουν τηλεφωνική σύνδεση και Ιντερνετ.