Το κέρδος είναι μεγάλο...

μερικές από αυτές, η οποία συντηρείται, διατηρεί την ελαστικότητά της και δεν ζαχαρώνει, εξαρτάται από τρεις βασικούς παράγοντες:Την οξύτητα (ή το pH) του πολτού του φρούτου που προετοιμάστηκε και χρησιμοποιήθηκε. Την περιεκτικότητα του πολτού των φρούτων σε πηκτίνη. Την τελική περιεκτικότητα της μαρμελάδας σε σάκχαρα. Ο Κώδικας Τροφίμων και Ποτών ορίζει ότι στα προς πώληση προϊόντα πρέπει να αναγράφεται η περιεκτικότητα σε φρούτα ανά 100 γρ. τελικού προϊόντος ύστερα από αφαίρεση κατά περίπτωση του βάρος του νερού που είχε χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή των υδατικών εκχυλισμάτων, καθώς και η ολική περιεκτικότητα σε σάκχαρα ανά 100 γρ.