Πόσο Έλληνας νιώθω...

Του Άγγελου Πυριόχου
Από τη Βούλα Πατουλίδου στη Βούλα Παπαχρήστου, ένα σχόλιο στο twitter η διαφορά. Ενα χαζό ανέκδοτο. Οπως εκείνο που λέγαμε για τον Κεντέρη. «Γιατί βγήκε πρώτος ο Κεντέρης; Επειδή τον κυνηγούσαν 7 μαύροι».  Ναι, αλλά δεν το είπε ο Κεντέρης. Το είπαν δημοσιογράφοι. Οι ίδιοι που σήμερα καταδικάζουν το σχόλιο που ανέβασε η πρωταθλήτρια του τριπλούν στο twitter. Μέρες κυκλοφορούσε το σχόλιο του Facebook. Με like και κοινοποιήσεις. «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό». Γέλασα όταν
το διάβασα. Προφανώς είμαι ρατσιστής και επιπροσθέτως δεν έχω αίσθηση καλού χιούμορ. Μου αρέσει η καφρίλα! 
Ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, η αθλήτρια ζήτησε συγγνώμη, ο πρόεδρος όμως της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής, κ. Ισίδωρος Κούβελος, υποστήριξε ότι η μεταμέλεια και η συγγνώμη δεν αρκούν. Ετσι, αφού δεν υπάρχει ποινή θανατικής καταδίκης, της επεβλήθη ποινή αποκλεισμού.  «Ηταν έντονες οι πιέσεις της κοινής γνώμης». Αυτή η κοινή γνώμη έχει επιλεκτικές ευαισθησίες. Η κοινή γνώμη της Ελλάδας δεν είναι καθόλου ρατσίστρια. Οπως οι Ελληνες δεν είμαστε ρατσιστές. Συγχωρούμε τον πολιτικό ο οποίος ούρλιαζε εναντίον των παράνομων λαθρομεταναστών, αλλά όταν προσχώρησε σε άλλο κόμμα κατέβασε τους τόνους και όχι τις πεποιθήσεις του. Φυσικά και δεν υπάρχει στη Βουλή κόμμα με διαθέσεις ρατσισμού. Ούτε η κοινή γνώμη ξεσηκώθηκε όταν μαχαίρωσαν Αφρικανό στο Μετρό. Ωχ, ζητώ συγγνώμη. Νομίζω δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τη λέξη «Αφρικανός». Δεν είναι μόνο λέξη, το στρογγυλεύω. Μπορούμε να λέμε Αλβανός και να θιγόμαστε όταν στον υπόλοιπο κόσμο μας λένε «Ελληνες». Βρισιά. Μεγάλη. 

Θυμάμαι στους δικούς μας Ολυμπιακούς το σύνθημα. «Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ Αλβανέ, Αλβανέ» και μένω στο σχόλιο της ΔΗΜ.ΑΡ.: «Ρατσιστικό χιούμορ και αστειάκια που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεκτά από την ελληνική κοινωνία»… Πόσο σωστός κ. Κουβέλη. Αντιθέτως, βολεύει πάρα πολύ ο συνωστισμός της Σμύρνης της δικιάς σας κ. Ρεπούση. Πόσο Ελληνας νιώθω!!!