Αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχος στην Ηγουμενίτσα "τσακώνονται" στη... γωνία για τη "Γωνιά"!

Συμφωνούν να μη γίνει λατομείο, διαφωνούν, όμως, στο ποιος θα ανακοινώσει τη συμφωνία! 
Άλλο και τούτο... Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης συμφωνούν να μην γίνει το λατομείο στη "Γωνιά", προκειμένου να εξορυχτούν υλικά για τα έργα της Γ1 φάσης του λιμένα Ηγουμενίτσας. Ως εδώ καλά... Διαφωνούν, όμως, στο ποιος θα ανακοινώσει τη συμφωνία τους! Έστειλε δελτίο τύπου ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, που έλεγε ότι συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη και το βουλευτή και συμφώνησαν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν
περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης ενοχλήθηκε από τη δημοσιοποίηση του θέματος και κατηγόρησε, με δηλώσεις στου στην ιστοσελίδα "ΒΔΕΛΛΑ" το δήμαρχο για "επικοινωνιακή ακράτεια" με στόχο την προβολή του... Και του απάντησε σε ανάλογο ύφος ο κ. Κάτσινος. Εκεί είναι το πρόβλημα; Στο ποιος πάσχει  από "επικοινωνιακή ακράτεια" ή η ουσία του ζητήματος; Πρέπει να εμποδίζεται ή όχι η κατασκευή μεγάλων έργων;
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνάντηση για το ζήτημα της «Γωνιάς» είχε την Κυριακή ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, με το Βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστο Κατσούρα και τον Αντιπεριφερειάρχη του Νομού Θωμά Πιτούλη. Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε ο συντονισμός των ενεργειών με σκοπό την άσκηση πίεσης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων και την επιβλέπουσα αρχή του έργου, ώστε να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηγουμενίτσας, που λέει όχι στη δημιουργία τρανσέρας στο σημείο. Όπως συμφωνήθηκε, βασικός γνώμονας κάθε ενέργειας που θα λάβει χώρα πρέπει να είναι η διασφάλιση της μη απένταξης του έργου".
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ "ΒΔΕΛΛΑ"
"Με έκπληξη διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο, δελτίο τύπου του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την ενημερωτική συνάντηση που ζήτησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Κατσούρας, την Κυριακή 25/03/2012 και η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το ζήτημα που έχει προκύψει από την εμμονή του Υπουργείου Υποδομών να δημιουργήσει ένα περιβαλλοντολογικό αίσχος στην περιοχή «Γωνιά» του Δήμου Ηγουμενίτσας, προβάλλοντας το εκβιαστικό δίλημμα «απένταξη ή μη του έργου Γ1 Φάση Λιμένα Ηγουμενίτσας». Αναφέρω τη λέξη «έκπληξη» διότι θεωρώ ότι τέτοιες συναντήσεις ενημέρωσης, οφείλομε να πραγματοποιούμε συνεχώς, προς επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και δεν ενδείκνυνται για «αυτοπροβολή» χωρίς περιεχόμενο. Θεωρώ ότι η ενημερωτική συνάντηση που προκλήθηκε από τον βουλευτή Θεσπρωτίας ήταν στη δική του και μόνο δική του ευχέρεια να δημοσιοποιηθεί ή όχι. Θεωρώ ότι οφείλομε να είμαστε προσεκτικοί και να μην μας καταλαμβάνει «επικοινωνιακή ακράτεια», ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα τέτοιου μεγέθους, να προβαίνουμε δε σε δηλώσεις όταν αυτές έχουν περιεχόμενο πραγματικής ενημέρωσης και όχι αυτοπροβολής. Επιφυλάσσομαι για ουσιαστική ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού και των Θεσπρωτών, μετά την αυριανή σύσκεψη, η οποία προκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που θα λάβει χώρα στο κτίριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, με αντικείμενο τη λήψη αδρανών υλικών για τη Γ1 Φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας".
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

«Θεωρώ τη δική μου έκπληξη περισσότερο δικαιολογημένη, από την «έκπληξη» του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, γιατί δημοσιοποιήθηκε με λιτή ανακοίνωσή μας, μια θεσμική συνάντηση για το έργο της Γ΄φάσης του λιμένα Ηγουμενίτσας. Μεγαλύτερη έκπληξη όμως αισθάνονται ήδη οι Δημότες για την αναντιστοιχία λόγων και έργων του κ. Πιτούλη στο ίδιο θέμα, όντας στο παρελθόν, ως Δήμαρχος Ηγουμενίτσας , μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμού του εν λόγω έργου. Μήπως ως μηχανικός δεν διάβασε τη μελέτη που υπέγραψε; Τα περί « επικοινωνιακής ακράτειας » και « αυτοπροβολής » τα επιστρέφω ασχολίαστα, λόγω των πολιτικών πρακτικών που εφαρμόζω, αλλά και των επιλογών στον τρόπο διοίκησης του Δήμου. Η επιχειρούμενη «μετάθεση του σημαντικού» με την ανακοίνωσή του, είναι ένα καλό πολιτικό τέχνασμα,«άκαιρο» όμως να χρησιμοποιείται σε σημαντικά θέματα, όπως είναι το θέμα της Γωνιάς".