Ο Νίκος Ψαλτήρας, που σπούδασε ιατρική στη Γερμανία, επέστρεψε στον τόπο του (Κάμπος Αβίας Μεσσηνιακής Μάνης) έγινε ελαιοπαραγωγός και εξάγει φημισμένο λάδι! Λέει ο ίδιος: «Εγώ δεν είμαι επιχειρηματίας, νιώθω κάτι μεταξύ παραγωγού, χειροτέχνη και ανθρώπου της γης. Με τη γυναίκα μου την Κατερίνα δεν αφήνουμε τους συνεργάτες μας να δουλεύουν μόνοι, ξοδεύουμε ώρες ατέλειωτες σε προσωπική χειρωνακτική
δουλειά. Ασχολούμαι αποκλειστικά με το λάδι μόνο εννέα χρόνια και μολονότι επέστρεψα από τη Στουτγκάρδη βέβαιος ότι η Ιατρική δεν κάνει για μένα, χρειάστηκε λίγος χρόνος μέχρι να ανάψει η σπίθα. Από τότε, δεν ξανακοίταξα πίσω.Εκτός από τη Γερμανία, το ελαιόλαδο «Ψαλτήρας» εξάγεται και στην Αυστρία, την Αγγλία και την Ολλανδία, αλλά δεν θα το βρείτε ποτέ στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Στρατηγική, που τονίζεται από το μικρό μέγεθος παραγωγής και την ποιότητα, είναι «να διατηρεί το υψηλό του επίπεδο και χάρη στους αποδέκτες του: Επιλέξαμε να το διαθέτουμε μόνο σε καταστήματα ντελικατέσεν, σε εστιατόρια υψηλού επιπέδου και κάβες που διαθέτουν και λάδι. Είμαστε υπερήφανοι με την Κατερίνα που το ελαιόλαδό μας ήταν το πρώτο ελληνικό που πέρασε το άβατον των Fortnum and Mason του Λονδίνου και της κουζίνας του με δύο αστέρια Μισελέν εστιατορίου ''Zur Linde'', κοντά στη Στουτγκάρδη».