Τα αστυνομικά συμβάντα σ' όλη την Ελλάδα 26-28/2/2012

Τα αστυνομικά συμβάντα σ' όλη την Ελλάδα στις 26-28/2/2012 αφορούν σε αδικήματα, που διαπράχτηκαν σε διάφορες περιοχές. Δείχνουν τον σημερινό χάρτη εγκληματικότητας στη χώρα. Άλλα εξιχνιάστηκαν και άλλα όχι. Η εγκληματικότητα καλά κρατεί. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας, η παρανομία, αντί να μειώνεται, όλο και αυξάνεται. Στο ενημερωτικό δελτίο, που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, περιλαμβάνονται, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, τα παρακάτω συμβάντα: 
ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Δελτίο τύπου
Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
(Σύλληψη -1-δράστη)
Αποπλάνηση ανηλίκου – παράνομη βία
Από Αστυνομικούς της έναντι Υπηρεσίας, συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός, για αποπλάνηση ανηλίκου, παράνομη βία, εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ειδικότερα, σύμφωνα με μήνυση που υπεβλήθη την 23-2-2012 στην Υποδ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 21χρονος ημεδαπός διέπραξε τις παραπάνω πράξεις σε βάρος 16χρονης ημεδαπής, κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων δυο ετών περίπου, που διατηρούσαν προσωπική σχέση. Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν και περιστατικά εξύβρισης, βιαιοπραγίας και απειλών δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων, μέσω του διαδικτύου. Την 24-02-2012 πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 21χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν σε κινητό τηλέφωνο και στο προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή, εξυβριστικά και απειλητικά μηνύματα, με αποδέκτη την 16χρονη. Κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο, (1) κάρτα sim και (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
Κλοπή
Την 28-2-2012/06.10 στο Κορωπί, οδός Βασ. Κων/νου, άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου Κορωπίου, εισήλθαν σε αυτό διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό, ενώ από παρακείμενο γραφείο αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Γ.Α.Δ.Α.
Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -2- δράστες)
Εξιχνίαση κλοπών
Την 27-2-2012 πρωινές ώρες στη Νίκαια, συνελήφθησαν  (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, τη στιγμή που άνοιγαν με κλειδί Ι.Χ.Ε. αυτ-το, το οποίο είχε κλαπεί την 21-2-2012 από τη περιοχή των Γλυκών Νερών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανωτέρω δράστες από κοινού με (3) ομοεθνείς τους που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει ομάδα που διέπραττε κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από τις οποίες εκτός των άλλων αντικειμένων αφαιρούσαν κλειδιά αυτοκινήτων και στη συνέχεια τα ίδια τα αυτοκίνητα. Κατά τον τελευταίο μήνα διέπραξαν (5) κλοπές από οικίες στις περιοχές Καλάμου, Κηφισιάς, Ερυθραίας, Γλυκών Νερών και Χαλκηδόνος, από τις οποίες αφαίρεσαν και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών.

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δ/νση Ασφ. Θεσ-νίκης
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Σχηματισμός δικογραφίας)
Συμπληρωματικά στοιχεία – εξιχνίαση ληστειών
Συνέχεια των Συνοπτικών δελτίων της 17-2-2012/07.30 και 18.30, που αφορά τη σύλληψη συνεπεία Ενταλμάτων Σύλληψης (1) ημεδαπού και (1) αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, γιατί κατά το χρονικό διάστημα από 10-10-2011 έως 29-12-2011 σε διάφορες περιοχές της Θεσ-νίκης, είτε από κοινού είτε με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση με τη συμμετοχή άγνωστων συνεργών τους διέπραξαν (1) ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, (3) ληστείες σε καταστήματα ψιλικών και (1) κλοπή σε οικία, όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.250€, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι ανωτέρω ημεδαπός, από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, από 24-2-2009 έως 6-3-2010 διέπραξε ακόμη (2) ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, (2) ληστείες σε κατ-τα ψιλικών και (1) ληστεία σε βάρος κατ-τος Σούπερ Μάρκετ.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α.Δ. Φλώρινας
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Σύλληψη -2- δραστών)
Περί ναρκωτικών
Την 27-2-2012/22.00 στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) κιλά και (389) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Ακολούθως, από Αστυνομικούς του Τ.Σ.Φ. Κρυσταλλοπηγής συνελήφθη στη Θεσ-νίκη, 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος θα παραλάμβανε την προαναφερόμενη ναρκωτική ουσία.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΗΠΕΙΡΟΥ

Α.Δ. Ιωαννίνων
Ενημερωτικό
(Σύλληψη -1- δράστη)
Σύλληψη ημεδαπού για χρέη προς το Δημόσιο
Την 28-2-2012/09.25 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας μεταλλικών κατασκευών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού 423.163€.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δελτίο τύπου
Τ. Α. Τρικάλων
(Σύλληψη -3- δραστών)
Εξιχνίαση κλοπών
Από την έναντι Υπηρεσία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (2) ημεδαπών ηλικίας 19 και 21 ετών, καθώς και σε βάρος 18χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα ανωτέρω δράστες είτε από κοινού είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά από 20-11-2011 έως 16-12-2011 διέπραξαν σε διάφορες περιοχές των Τρικάλων (5) κλοπές σε οικίες, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 5.350€.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -1- δράστη)
Εξιχνίαση κλοπής
Την 26-2-2012 πρωινές ώρες στο Λαγανά Ζακύνθου, συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Γρεβενών, γιατί κατά το χρονικό διάστημα από 13-3-2010 έως 15-3-2010 στα Γρεβενά, από κοινού με (2) ομοεθνείς συνεργούς του, με τη μέθοδο του ριφιφί διέρρηξαν χρυσοχοείο και αφαίρεσαν χρυσαφικά και τιμαλφή, συνολικής αξίας 327.000€. Επίσης, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γρεβενών.  

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δελτίο τύπου
Υ. Α. Πατρών
(Σχηματισμός δικογραφίας)
Συμπληρωματικά στοιχεία
Συνέχεια του Συνοπτικού Δελτίου της 23-2-2012/18.30, που αφορά την εξιχνίαση (15) περιπτώσεων απατών και τη σύλληψη (2) ημεδαπών, οι οποίοι από κοινού με (8) συνεργούς τους που αναζητούνται, σε διάφορες πόλεις της Χώρας εντόπιζαν ιερείς επικοινωνούσαν τηλεφωνικά και προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων και παραθέτοντάς ψευδή γεγονότα ως αληθινά έπειθαν τους παθόντες - ιερείς να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους στα ασφαλιστικά ταμεία, από τη συνεχιζόμενη έρευνα ανωτέρω δράστες με την συγκεκριμένη μέθοδο διέπραξαν τον τελευταίο μήνα άλλες (5) απάτες σε βάρος ιερέων στο Ρέθυμνο, την Καβάλα, τη Ρόδο, τη Λέσβο και τη Θεσ-νίκη, αποκομίζοντας από αυτές το χρηματικό όφελος των 28.441€.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Δ. Ευβοίας
Ενημερωτικό
(Δράστες αναζητούνται)
Απόπειρα ληστείας
Την 28-2-2012/08.00 στην Ερέτρια Ευβοίας, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε υποκ-μα της Εθνικής τράπεζας και με την απειλή πιστολιού και αυτόματου όπλου, τύπου KALASNIKOV, ακινητοποίησαν (6) υπαλλήλους και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο και από το αυτόματο ταμειακό μηχάνημα. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλη μοτ-τα και αναζητούνται.

Δελτίο τύπου
Τ. Α. Θηβών
(Σχηματισμός δικογραφίας)
Εξιχνίαση τραυματισμού ατόμου από πυροβολισμό
Από την έναντι Υπηρεσία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού ROMA, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα ανωτέρω είναι ο δράστης που την 4-2-2012 μεσημβρινές ώρες στο Πυρί Θηβών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο κατά φιλάθλων ποδοσφαιρικής ομάδας, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 28χρονου στην πλάτη. Επιπρόσθετα, μεσημβρινές ώρες της ιδίας στο Πυρί Θηβών, έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ ημεδαπών ROMA και διερχομένων, με τα οχήματά τους, φιλάθλων ποδοσφαιρικής ομάδας, που κατευθύνονταν στη Λιβαδειά, με ρίψη αντικειμένων εκατέρωθεν.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ.  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Α.Δ. Λακωνίας
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
Κλοπή
Την 27/28-2-2012 νυχτερινές ώρες στους Μολάους Λακωνίας, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν αρχικά υποδηματοποιείο και ακολούθως με λοστό τρύπησαν τη μεσοτοιχία και εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, ιδιοκτησίας 63χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή. Δράστες αναζητούνται.



ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)

Ληστείες
1) Την 27-2-2012/21.23 στην Αγ. Βαρβάρα, (2) άγνωστοι δράστες, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από ημεδαπό ιδιοκτήτη περιπτέρου, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)

2) Την 27-2-2012/21.28 στην Παιανία, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από ημεδαπό υπάλληλο, άγνωστο μέχρι στιγμής  χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Σύλληψη -1- δράστη)

3) Την 28-2-2012/01.55 στην Αθήνα, συνελήφθη αλλοδαπός, γιατί από κοινού με (3) άγνωστους συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, τραυμάτισαν με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα αλλοδαπό ιδιοκτήτη INTERNET CAFE και του αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)

4) Την 28-2-2012/04.52 στην  Ελευσίνα, (2) άγνωστοι δράστες, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν  από υπάλληλο περιπτέρου, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Α.Δ. Αλεξανδρούπολης
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Ενεργείται προανάκριση)
 Συμπληρωματικά στοιχεία
Συνέχεια του Συνοπτικού Δελτίου της 27-2-2012/18.30, που αφορά την ανεύρεση πτώματος σε προχωρημένη σήψη, παθών είναι 73χρονος ημεδαπός, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 28-12-2011 και όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, αποκλείεται εγκληματική ενέργεια. Ενεργείται προανάκριση.

Α.Δ. Καβάλας
Ενημερωτικό σημείωμα
(Δράστης αναζητείται)
Απόπειρα ληστείας
Την 28-2-2012/02.45 στην Καβάλα, άγνωστος δράστης που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα, εισήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, απείλησε με όπλο και σιδερολοστό υπάλληλο του κυλικείου και αποπειράθηκε ν’ αφαιρέσει χρηματικό ποσό. Ακολούθως δράστης συνεπλάκη με ιδιωτικό υπάλληλο ασφαλείας του νοσοκομείου, διέφυγε και αναζητείται.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ.  Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α.Δ. Κιλκίς
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Σύλληψη -3- δραστών)
Περί παιγνίων
Την 27-2-2012/20.00 στο Κιλκίς, κατελήφθη αλλοδαπή, ως προσωρινά υπεύθυνη καφενείου παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ιδιοκτησίας ημεδαπού, να έχει θέσει σε λειτουργία (2) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, στα οποία (2) ημεδαποί διεξήγαγαν το τυχερό παίγνιο φρουτάκια – τρίλιζα. Ανωτέρω δράστες συνελήφθησαν, ενώ ο ιδιοκτήτης αναζητείται. Κατασχέθηκε μικρό χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από τη διενέργεια των παράνομων παιγνίων.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Δ. Ηλείας
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
Ληστεία
Την 28-2-2012/01.30 στο Βαρθολομιό Ηλείας, (6) άγνωστοι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε αγροικία όπου διέμεναν (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ινδίας και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.400 € και χρυσαφικά συνολικής αξίας 5.000 €. Δράστες κατά την αποχώρησή τους πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, διέφυγαν και αναζητούνται.  

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Δ. Φθιώτιδας
Ενημερωτικό και Τ/Φ Αναφορά
Εκτροχιασμός τραίνου
Την 27-2-2012/15.30, στη 200η Χ/Θ της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Ελευθεροχωρίου-Ασωπού, λόγω κατολίσθησης βράχων εντός της σιδηροδρομικής γραμμής, προκλήθηκε εκτροχιασμός ενός άξονα, κενής από επιβάτες αμαξοστοιχίας, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών, από το Σ.Σ. Τιθορέας έως το Σ.Σ. Λιανοκλαδίου. Η μεταφορά των επιβατών μεταξύ των εν λόγω σταθμών πραγματοποιείται με λεωφορεία του Ο.Σ.Ε. Η κυκλοφορία δεν έχει αποκατασταθεί.
  
ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
Θανάσιμος τραυματισμός ατόμου
Την 26-2-2012/15.34 στο βιομηχανικό πάρκο Σχιστού Περάματος, έλαβε χώρα συμπλοκή μεταξύ (5) ημεδαπών και κατά τη διαφυγή τους, ένας εξ αυτών έπεσε σε τσιμεντένιο χαντάκι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Ενεργείται προανάκριση.

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
Ληστείες
1) Την 26-2-2012/19.56 στην Αθήνα, οδός Αδμήτου, (6) άγνωστοι δράστες  τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιακή χώρα αλλοδαπό και του   αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστες αναζητούνται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστης αναζητείται)
2) Την 26-2-2012/19.09 στον Ταύρο, οδός Κων/λεως, άγνωστος δράστης  επιβιβάστηκε ως επιβάτης σε Δ.Χ.Ε. αυτ-το (ΤΑΞΙ) και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από τον οδηγό άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
3) Την 26-2-2012/20.20 στην Καισαριανή, οδός Εθν. Αντιστάσεως, (2) άγνωστοι δράστες που επιβιβάστηκαν ως επιβάτες σε Δ.Χ.Ε. αυτ-το (ΤΑΞΙ), με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από τον οδηγό άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Σύλληψη -1- δράστη)
Επίθεση κατά αστυνομικών δυνάμεων - σύλληψη ατόμου
Την 26-2-2012/17.10 στο Καπανδρίτι, Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙΑΣ, καταδίωξαν όχημα (τζιπ), το οποίο εισήλθε στον καταυλισμό ROMA στο Μενίδι. Ακολούθως, οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από μεγάλο αριθμό ατόμων (ROMA), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά (2) αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και να προκληθούν φθορές σε (1) υπηρεσιακή μοτ-τα και (1) περιπολικό. Από πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης, συνελήφθη (1) ημεδαπός (ROMA), για επίθεση κατά αστυνομικών. Ακολούθως, μετέβη στο σημείο (1) Διμοιρία, προκειμένου συνδράμει τους αστυνομικούς και δέχθηκε πυροβολισμούς από (2) άτομα. Αστυνομικοί της Διμοιρίας ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Ενεργείται προανάκριση.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α.Δ. Κοζάνης
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Ενεργείται προανάκριση)
Πυρκαγιά
Την 27-2-2012/03.10 στην Κοζάνη,  από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μονοκατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν υπήρξε τραυματισμός κανενός ατόμου. Πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Π.Υ., η οποία ενεργεί προανάκριση.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΗΠΕΙΡΟΥ

Α.Δ. Ιωαννίνων
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Σύλληψη -1- δράστη)
Περί φωτοβολίδων - βεγγαλικών
Την 26-2-2012/18.30 στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε περίπτερο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν (612) κροτίδες, που κατείχε χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Α.Δ. Θεσπρωτίας
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Σύλληψη -2- διακινητών και -12- λαθρομεταναστών)
Περί αλλοδαπών
Την 27-2-2012/03.00 στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν, 46 και 29 ετών αντίστοιχα, γιατί οδηγώντας (2) Ι.Χ.Ε. αυτ-τα, ιδιοκτησίας τους, μετέφεραν (12) ομοεθνείς τους, οι οποίοι στερούντο ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη Χώρα με προορισμό την Ιταλία.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Α.Δ. Μαγνησίας
Ενημερωτικό
(Σύλληψη -9- δραστών)
Νομοθεσία περί αθλητισμού  - διατάραξη κοινής ειρήνης
Την 26-2-2012/17.00 στη Ν. Ιωνία Βόλου, μετά το πέρας του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων «ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ)», για το πρωτάθλημα της Football League 2, (300) περίπου οπαδοί, εξερχόμενοι της θύρας (2) του γηπέδου, επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και κυβόλιθους, κατά Διμοιρίας της Α.Δ. Λάρισας, η οποία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών. Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι την 18.00 ώρα της ιδίας, όπου οι αστυνομικές διμοιρίες τους απώθησαν και καταδίωξαν προς το κέντρο πόλεως. Ακολούθως, οι ανωτέρω οπαδοί έβαλαν φωτιά σε (6) κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι καταστράφηκαν ολοσχερώς. Από τους χώρους των επεισοδίων συνελήφθησαν (9) άτομα, εκ των οποίων (2) ανήλικοι, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά από ρίψη πέτρας, (1) αστυνομικός. Επιπλέον, πριν την έναρξη του αγώνα, σε κερκίδα των φιλάθλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (23) καπνογόνα, (2) βαρελάκια καπνού και (30) δυναμιτάκια, ενώ κατά τη διάρκεια του Α΄ ημιχρόνου, οπαδοί και των (2) ομάδων προέβησαν στη ρίψη αντικειμένων (κομμάτια μπετόν) εκατέρωθεν, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Τέλος, άγνωστος δράστης, έριξε καπνογόνο προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί (ελαφρά εγκαύματα α΄ βαθμού) ένας εξ αυτών. Ενεργείται προανάκριση.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ.  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Α. Δ. Μεσσηνίας
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστης αναζητείται)
Απόπειρα ανθρωποκτονίας
Την 27-2-2012/01.00 στο Δ.Δ. Θουρίας Μεσσηνίας, 35χρονος ημεδαπός έβαλε φωτιά σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το ιδιοκτησίας του πατέρα του με σκοπό το θανάσιμο τραυματισμό 32χρονης αλλοδαπής υπηκόου Ουκρανίας που επέβαινε στο όχημα. Παθούσα διασώθηκε από περαστικούς και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου  νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα εκτός κινδύνου. Δράστης αναζητείται.

Α.Δ. Λακωνίας
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
Ληστεία
Την 26-2-2012/20.15 στα Αλέσια Σπάρτης, 72χρονος ημεδαπός εισερχόμενος στην οικία του, δέχτηκε επίθεση από (2) άγνωστους δράστες (roma), οι οποίοι ευρίσκοντο εντός αυτής και φορούσαν αποκριάτικες μάσκες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Δράστες αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ.  ΚΡΗΤΗΣ

Α.Δ. Ρεθύμνου
Τ.Δ.Ν. Ρεθύμνου
(Σύλληψη -2- δραστών)
Περί ναρκωτικών - όπλων
1) Την 26-2-2012/00.10 στο Ρέθυμνο, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, γιατί στην κατοχή τους και σε έρευνα που έγινε στις οικίες τους και στο κατάστημα ενός εξ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (32,7) ακατέργαστης κάνναβης, (3) γραμμάρια κοκαΐνης, (1) πιστόλι των 9 mm, (1) γεμιστήρα, (16) φυσίγγια, (1) σπάθα, (2) μαχαίρια, (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taizer), (5) κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Α. Δ. Χανίων
Υ.Α. Χανίων
(Σύλληψη -1- δράστη)
2) Την 28-2-2012/01.30 στα Χανιά, συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, γιατί σε  έρευνα που έγινε στην οικία του και στο Ι.Χ.Ε. αυτ-το του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) πολεμικό τυφέκιο (kalasnikov), (4) γεμιστήρες, (803) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και (1) βραδύκαυστο φυτίλι. Επίσης κατασχέθηκαν (1) περίστροφο,  (2) κυνηγετικές καραμπίνες και (1) δίκαννο κυνηγετικό όπλο, που κατείχε νόμιμα, πλην όμως είχε παραβεί τους όρους ασφαλείας.