Tα αστυνομικά συμβάντα σ' όλη την Ελλάδα (28-1-2012)

Τα αστυνομικά συμβάντα σ' όλη την Ελλάδα από το βράδυ της 27-1-2012 μέχρι και το απόγευμα της 28-1-2012 αφορούν σε αδικήματα, που διαπράχτηκαν σε διάφορες περιοχές. Δείχνουν τον σημερινό χάρτη εγκληματικότητας στη χώρα. Άλλα εξιχνιάστηκαν και άλλα όχι. Η εγκληματικότητα καλά κρατεί. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας, η παρανομία, αντί να μειώνεται, όλο και αυξάνεται. Στο ενημερωτικό δελτίο, που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, περιλαμβάνονται, ανά Αστυνομική Διεύθυνση,
 τα παρακάτω συμβάντα:  
ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ
Ληστεία
Την 28-1-2012/06.13 στην Αθήνα, οδός Χαμοστέρνας, άγνωστος δράστης εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Σύλληψη ατόμου για οφειλές προς το Δημόσιο
Την 27-1-2012 μεσημβρινές ώρες στην Αθήνα, συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών, συνολικού ύψους 149.000 €. 
Περί όπλων
Πρωινές ώρες της 27-1-2012 στη Ριζούπολη, Λεωφ. Ηρακλείου 127, διενεργήθηκε αστυνομική επιχείρηση στις κτιριακές εγκαταστάσεις της «COLUMBIA», όπου εντός αυτής εντοπίσθηκαν (45) αλλοδαποί, οι οποίοι προσήχθησαν στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής για να εξακριβωθεί το νόμιμο παραμονής τους στη Χώρα. Συνελήφθη (1) αλλοδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) μαχαίρι. 
Περί παιγνίων
Βραδινές ώρες της 26-1-2012 στην Αθήνα, επί της οδού Αγ. Ελεούσης, σε έλεγχο που έγινε σε κατ-μα- καφέ, που λειτουργούσε ως «Μίνι Καζίνο», συνελήφθησαν 38χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος του καταστήματος, 26χρονη ημεδαπή εργαζόμενη και (5) άτομα (-2- ημεδαποί και -3- αλλοδαποί), που συμμετείχαν ως παίκτες στη διενέργεια απαγορευμένων τυχερών παιγνίων, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (18) κεντρικές μονάδες Η/Υ, μέσω των οποίων διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια, (1) φορητός Η/Υ, ο οποίος χρησιμοποιείτο ως «server», (8) τραπέζια διεξαγωγής παιγνίων, (1) ρουλέτα, (800) μάρκες και (23) τράπουλες.
ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εξιχνίαση κλοπής - απάτης
Από την έναντι Υπηρεσία, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (2) ημεδαπών (άνδρας - γυναίκα), για κλοπή και απάτη. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα ανωτέρω δράστες την 12-10-2011/08.00-12.29 στις Συκιές Θεσ-νίκης, οδός Αναξαγόρα 1, αφού διέρρηξαν πόρτα οικίας, ιδιοκτησίας ημεδαπής, εισήλθαν σε αυτή και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 €, κοσμήματα, (1) φορητό Η/Υ και διάφορα έγγραφα (ταυτότητα - βιβλιάρια καταθέσεων). Στη συνέχεια μετέβησαν σε υποκ-τα τραπεζών και προέβησαν σε διαδοχικές αναλήψεις χρηματικού ποσού 26.000 €.
Παραβίαση απορρήτου από ταχυδρομικούς υπαλλήλους
Την 27-1-2012/05.00 στη Βιομηχανική περιοχή Ωραιοκάστρου Θεσ-νίκης, συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, εργαζόμενος στο Επιστολικό Ταχυδρομείο Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το ιδιοκτησίας του, όπου επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (15) ταχυδρομικές επιστολές, των οποίων δεν ήταν αποδέκτης, ενώ μία εξ αυτών ήταν παραβιασμένη. Επίσης, σε βάρος του δράστη εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσ-νίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (2) ετών και (3) μηνών, για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις ταχυδρομικού υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Ληστεία
Την 27-1-2012/19.15 στο Κοκκινόχωμα Καβάλας, (2) άγνωστοι δράστες που  επέβαιναν σε δίκυκλη μοτ-τα, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας ημεδαπού και στη συνέχεια ο (1) εξ αυτών με την απειλή όπλου αφαίρεσε από ημεδαπή υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 550 €. Δράστες αναζητούνται.
Έκρηξη – κλοπή
Την 28-1-2012/03.05 στον οικισμό «Σμίνθης» Εχίνου Ξάνθης, (4) άγνωστοι δράστες με άγνωστο τρόπο προκάλεσαν έκρηξη σε Α.Τ.Μ. τράπεζας, που βρίσκεται εγκατεστημένο στην πρόσοψη κτηρίου του Δημαρχείου Δήμου Μύκης και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου. Δράστες  διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτ-το και αναζητούνται. 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΗΠΕΙΡΟΥ
Ληστεία
Την 27-01-2012/17.15 στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, γιατί νωρίτερα με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν την τσάντα ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 100 €, (1) κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της έγγραφα - αντικείμενα. 
Έκρηξη - τραυματισμός ατόμου
Την 27-1-2012/12.50 στο Χάνι Δελβινακίου, 46ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακκαβιάς, εντοπίστηκε 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, του οποίου είχε  ακρωτηριασθεί το αριστερό χέρι, στο ύψος του αγκώνα και έφερε τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Κατά δήλωσή του, την 12.30 ώρα της ιδίας, ευρισκόμενος σε δασική περιοχή, διέκρινε μερικώς θαμμένο στο έδαφος άγνωστο μεταλλικό αντικείμενο και το χτύπησε με ξύλινο υποστήριγμα που κρατούσε, με αποτέλεσμα αυτό να εκραγεί και να τον τραυματίσει. Παθών μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Ενεργείται προανάκριση.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πολύνεκρο τροχαίο ατύχημα
Την 27-1-2012/21.45 στον Αστακό Αιτ/νίας, Επ. Ο. Αστακού – Μύτικα, άγνωστος δράστης που οδηγούσε Ι.Χ.Φ. αυτ-το, το οποίο μετέφερε παράνομα (48) τουλάχιστον λαθρομετανάστες, ασιατικής καταγωγής, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό (5) ατόμων, το σοβαρό τραυματισμό (2) εξ αυτών και τον ελαφρύ τραυματισμό (35) εκ των υπολοίπων. Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Πρέβεζας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ρίου. Ανωτέρω όχημα ήταν κλεμμένο, ενώ και οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε (Βουλγαρίας), ήταν επίσης κλεμμένες. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Αστακού.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ.  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Εμπρησμός
Από την έναντι Υπηρεσία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (3) ημεδαπών για εμπρησμό από κοινού (2) οχημάτων. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα την 27-1-2012 πρωινές ώρες στην περιοχή Κότρωνα  Αν. Μάνης Λακωνίας, ανωτέρω δράστες προκάλεσαν από κοινού εμπρησμό  σε (2) Ι.Χ.Φ. αυτ-τα, ιδιοκτησίας ημεδαπών, με αποτέλεσμα το ένα όχημα να καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ στο δεύτερο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο εμπρόσθιο μέρος του. Στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα, το οποίο εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην  Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου ακινητοποιήθηκε και οι δράστες συνελήφθησαν. 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΚΡΗΤΗΣ
Έκρηξη
Την 28-1-2012/01.20 στα Χανιά, άγνωστος δράστης έριξε σε βιτρίνα καταστήματος εμπορίας κορνιζών, ιδιοκτησίας ημεδαπού, (2) αυτοσχέδιες κατασκευές από πυρίτιδα κυνηγίου και φυτίλια, με αποτέλεσμα να εκραγεί η μία εξ αυτών και να προκαλέσει φθορές στους υαλοπίνακες του καταστήματος. Προανάκριση διενεργεί η Υ.Α. Χανίων.
ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ
Ληστεία
Την 28-1-2012/10.36 στον Πειραιά, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα «Μίνι Μάρκετ» και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Εξιχνιάσεις κλοπών
1)Την 27-1-2012 μεσημβρινές ώρες, στον Κολωνό, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί - υπήκοοι Γεωργίας και (1) υπήκοος - Βουλγαρίας, για διάρρηξη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Κρέοντος. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : Ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα, που είχαν αφαιρέσει πό το παραπάνω διαμέρισμα. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω την 25-1-2012 είχαν διαπράξει άλλη (1) κλοπή, σε καφετέρια στο Κολωνό, αφαιρώντας  χρήματα από την ταμειακή μηχανή.
2) Την 26-1-2012 πρωινές ώρες στην Κηφισιά, συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός - υπήκοος Πακιστάν, γιατί αποπειράθηκε να αφαιρέσει καλώδια χαλκού από αποθήκη εταιρείας. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τον τελευταίο μήνα είχε διαπράξει (6) κλοπές σε οικίες και εταιρείες στην περιοχή της Κηφισιάς, αφαιρώντας χρυσαφικά, χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα επαγγελματικά εργαλεία, χαλκοσωλήνες και οικοδομικά υλικά.
Εκβίαση
Την27-1-2012 μεσημβρινές ώρες, στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί ηλικίας 37 και 58 ετών για εκβίαση. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως οι ανωτέρω δράστες, απαιτούσαν εκβιαστικά από 65χρονο ημεδαπό - ιδιοκτήτη καταστήματος στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 45.000 €, προκειμένου να μην καταθέσουν προσφορά στην Αρμόδια Επιτροπή προμηθειών Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων για την τροφοδοσία Υπηρεσιών τους, προϋπολογισμού  900.000 €. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, αποτελούμενα από προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 500 € και (1) ξύλινο γκλόπ. 
Σύλληψη διεθνώς διωκομένου
Μεσημβρινές ώρες της 27-1-2012 στην Αθήνα, συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός – υπήκοος Ρουμανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ρουμανικές Αρχές, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Βιασμός
Την 27-1-2012 απογευματινές ώρες στο Βοτανικό, συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός για βιασμό. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης μέσω αγγελιών που τοιχοκολλούσε σε δρόμους της Αθήνας, με τις οποίες προσέφερε εργασία, ερχόταν αρχικά σε τηλεφωνική επαφή με γυναίκες που αναζητούσαν εργασία και στη συνέχεια προγραμμάτιζε συνάντηση μαζί τους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έπειθε τα θύματά του να επιβιβασθούν σε Ι.Χ.Φ. αυτ-το που διέθετε, τις οδηγούσε σε ερημική περιοχή στο Σκαραμαγκά και με την χρήση βίας και απειλή μαχαιριού ασελγούσε σε βάρος τους. Από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Χαϊδαρίου εξιχνιάσθηκαν (2) περιπτώσεις κατά το τελευταίο δεκαήμερο. Συμπληρωματικά, δράστης είχε αφαιρέσει από την περιοχή της Καλλιθέας και της Μεταμόρφωσης (2) Ι.Χ.Φ. αυτ-τα. Συλληφθείς είναι δραπέτης, από τον Απρίλιο του 2011 παραβιάζοντας 10ημερη τακτική άδεια των Φυλακών Μαλανδρίνου, όπου ήταν έγκλειστος, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 25 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές, απάτες, επιταγές και άλλα αδικήματα.
ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – εξιχνίαση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών  – πλαστογραφία – νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα –απάτη – περί όπλων
Εξαρθρώθηκε,  μετά από πολύμηνη έρευνα του Τ.Α. Πλατείας Δημοκρατίας, 5μελής εγκληματική οργάνωση, με τη σύλληψη (2) ημεδαπών, (2) αλλοδαπών (άνδρας-γυναίκα) και (1) ομογενούς (προσωρινά κρατούμενου), για «Συμμορία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», «Πλαστογραφία», «Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα»  και «Περί όπλων». Ειδικότερα, δράστες έχοντας συστήσει εγκληματική οργάνωση από τα τέλη Οκτωβρίου του 2011, προέβαιναν σε κλοπές πολυτελών οχημάτων, αφαιρώντας συνολικά (2) αυτοκίνητα και (1) μοτ-τα. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε μπαγκαζιέρα μοτ-τας των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος εγγράφων και κλειδιών διαφόρων οχημάτων, πλαστές πινακίδες οχημάτων, σπρέι πιπεριού, σιδερένια αστυνομική ράβδος, μαχαίρι, (3) φυσίγγια των 9 mm, (1) πιστόλι των 9 mm μετά γεμιστήρα (2) φυσιγγίων, (1) χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και (12) σφραγίδες διαφόρων εταιριών και υπηρεσιών. Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (6) ημεδαπών, ( -1- εκ των συλληφθέντων και -5- έτερων ημεδαπών), με την κατηγορία της «Απάτης κακουργηματικής μορφής». Όπως προέκυψε από την έρευνα, (2) εκ των δραστών, δήλωσαν ψευδώς στις Αστυνομικές Αρχές την κλοπή (2)  πολυτελών αυτ-των τους, με την πρόθεση να λάβουν υψηλές αποζημιώσεις από τις   ασφαλιστικές τους εταιρείες ( -1- είχε λάβει αποζημίωση 19.000 €). Τα ανωτέρω αυτ-τα, δράστες συνέχεια τα παρέδωσαν σε συνεργούς τους, προκειμένου να τα αποκρύψουν και να τα χρησιμοποιήσουν. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος στη Δυτική Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (19) αυτοκίνητα και (3) δίκυκλες μοτ-τες, μεταξύ των οποίων και τα προαναφερθέντα, ενώ διερευνάται η νομιμότητα κατοχής και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των υπόλοιπων αυτοκινήτων. 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ.  Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πυρκαγιά
Την 28-1-2012/13.20 στην Βέροια, λόγω αυτανάφλεξης της καμινάδας προκλήθηκε πυρκαγιά σε 3ωροφη οικοδομή, ιδιοκτησίας ημεδαπού. Πυρκαγιά συνέχεια επεκτάθηκε εξωτερικά του κτιρίου, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του λεβητοστασίου, του ντεπόζιτου πετρελαίου, θερμοσίφωνα και ενός μικρού υπόστεγου. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Π.Υ. η οποία επελήφθη προανακρίσεως.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΗΠΕΙΡΟΥ
Την 26-1-2012/15.00, στο 4ο χλμ. Ε.Ο. Κακαβιάς – Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν   επιμελώς κρυμμένοι (2) ταξιδιωτικοί σάκοι με κάνναβη,  που είχαν εναποθέσει άγνωστοι δράστες. Ναρκωτικά περισυλλέχθηκαν περί ώρα 12.00 της 28-01-2012 και μεταφέρθηκαν στο Τ.Δ.Ν Ιωαννίνων. Από την καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι οι (2) σάκοι περιείχαν συνολικά (31) ανισοβαρή δέματα με κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους (31.660) γραμμαρίων.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Εξιχνιάσεις απατών – κλοπών
Την 28-1-2012 στα Τρίκαλα συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, ενώ αναζητείται 36χρονος ημεδαπός και έτερο άτομο αγνώστων στοιχείων, για απάτες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Ειδικότερα, δράστες μετέβαιναν σε οικίες κυρίως υπερήλικων που διέμεναν μόνοι τους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. ή της Εφορίας, έπειθαν τους παθόντες να τους παραδίδουν χρήματα τα οποία όφειλαν συγγενικά τους πρόσωπα στις παραπάνω Υπηρεσίες. Δράστες, σε περίπτωση που οι παθόντες δεν είχαν χρήματα στην οικία τους, τους οδηγούσαν σε τραπεζικά καταστήματα, όπου προέβαιναν σε αναλήψεις χρημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις, εκτός από τα χρήματα που τους παρέδιδαν οι παθόντες, αφαιρούσαν και χρήματα από τις οικίες όπου μετέβαιναν, με τη μέθοδο της απασχόλησης. Ανωτέρω δράστες  την  26-1-2012 και 27-1-2012 διέπραξαν στην περιοχή των Τρικάλων (4) περιπτώσεις απατών – κλοπών, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 6.450 €. Σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτ-το που επέβαιναν και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 3.795 €, (2) κινητά τηλέφωνα, ρούχα και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για την εξαπάτηση των παθόντων. 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ.  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Εξιχνίαση ληστείας
Την 27-1-2012/18.30 στη Κόρινθο, συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του και σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το όπου επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (2) σύριγγες με υπολείμματα ηρωίνης και (1) γάντι. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανωτέρω δράστης από κοινού με (2) ημεδαπούς συνεργούς του, ενεργώντας από κοινού την  25-1-2012/20.15 στην ανωτέρω περιοχή, με προαναφερόμενο όχημα μετέβησαν σε κατάστημα - παντοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπής και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 €. Δράστες κατά τη διαφυγή τους απέρριψαν στο οδόστρωμα (1) αεροβόλο πιστόλι. Προαναφερόμενο όχημα και αεροβόλο κατασχέθηκαν. 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Την 28-1-2012/12.50 σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμούς της κλίμακας RICHTER, προερχόμενη από απόσταση 240χλμ Ν.ΝΑ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 50χλμ. ΝΔ της Σαντορίνης. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΚΡΗΤΗΣ
Περί όπλων
Την 26-1-2012/18.40, στον Αερολιμένα Ηρακλείου, ανευρέθη από ιδιωτική εταιρία ασφαλείας, δέμα το οποίο περιείχε (20) φυσίγγια των 9mm και επρόκειτο να μεταφερθεί με αεροσκάφος, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο – Αθήνα. Μετά από έρευνα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί (αποστολέας – παραλήπτης). Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (1) διόπτρα πολεμικού τυφεκίου, (159) φυσίγγια κρότου, (1) πιστόλι μετά γεμιστήρα, (4) γεμιστήρες πολεμικού όπλου, (1) επαναληπτική καραμπίνα, (1) κουτί με (12) πυροκροτητές, (1) ζευγάρι χειροπέδες, (312) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, (4) κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων και (2) μαχαίρια.
Περί ναρκωτικών
Την 28-1-2012/14.00 στο 6ο χλμ. Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (110) γραμμάρια κοκαΐνης και (1) ζυγαριά ακριβείας. Στην προσπάθεια του να διαφύγει ανωτέρω δράστης  συγκρούστηκε με (1) υπηρεσιακό όχημα του Τ.Δ.Ν. και (2) οχήματα πολιτών.