Επικίνδυνα τα σούρτα φέρτα Σκοπιανών στο Μέτσοβο!

Διαψεύδει δημοσίευμά μας ο δήμαρχος Μετσόβου, παραδέχεται, όμως, ότι βρέθηκε εκεί ο Σκοπιανός δήμαρχος Κρουσέβου
Είχαμε γράψει προ ημερών ότι ο δήμαρχος των Σκοπίων έκανε ανθελληνική προπαγάνδα από το Μέτσοβο, όπου βρέθηκε προσκεκλημένος. Εξέδωσε δελτίο τύπου ο συμπαθέστατος και δραστήριος δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος, ο οποίος με σύνεση προσφέρει
σημαντικό έργο στην περιοχή του, και λέει ότι στις 7 Δεκεμβρίου βρέθηκε στην ορεινή κωμόπολη ο δήμαρχος Κρουσέβου κος Βασιλάκης Ντάμτσεφσκυ και ο προέδρος του Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Κρουσέβου – Ελλάδος «Ο Άγιος Νικόλαος» κος Βασίλης Αμπατζής. Όταν κανείς καλεί αξιωματούχους των Σκοπίων, όπου είναι δεδηλωμένες οι θέσεις εναντίον της Ελλάδας και η μη παραδοχή της ελληνικής καταγωγής των Βλάχων, δεν θα πρέπει να είναι προσεκτικός; Το ότι ευχαριστήθηκαν από τη φιλοξενία, όπως γράφει ο κ. δήμαρχος, και το επιβεβαιώνει το ελληνικό προξενείο στο Μοναστήρι, είναι καλό. Αυτό, όμως, δεν είναι το θέμα μας. Ούτε ο υπαινιγμός ότι ο δήμαρχος Κρουσέβου ήρθε για εμπορικές συναλλαγές, αφού το οικονομικό κομμάτι δεν έχει να κάνει με την ανθελληνική δράση.  Αλλά ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη. Μας πληροφόρησαν, και γι' αυτό το γράψαμε, ότι βρέθηκε εκεί, σε άλλη ημερομηνία ενδεχομένως, και όχι προσκεκλημένος του κ. Τσομπίκου, ο δήμαρχος Σκοπίων. Εμείς δεν τον είδαμε με τα μάτια μας, αλλά αυτά μας είπαν, αυτά μεταφέραμε. Ο δήμος Μετσόβου δεν κάνει καμία αναφορά στο δήμαρχο των Σκοπίων, απλά τονίζει ότι στις 7 Δεκέμβρη βρέθηκε εκεί ο Σκοπιανός δήμαρχος Κρουσέβου. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Το ότι παραδέχεται, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, ο δήμος  Μετσόβου, έστω, την παρουσία του δημάρχου Κρουσέβου στην κωμόπολη, αποδεικνύει τα σούρτα φέρτα Σκοπιανών στο Μέτσοβο. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Αδίκως, μάλλον, μας παρεξήγησε ο κ. Τσομπίκος, νομίζοντας ότι επιχειρήσαμε να τον δυσφημίσουμε.  

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

Με αφορμή τα κακόβουλα και συκοφαντικά δημοσιεύματα, τα οποία αναρτήθηκαν πρόσφατα σε διαδικτυακά ιστολόγια (blogs) και τα οποία εν συνεχεία αναδημοσιεύθηκαν ακρίτως στον ηλεκτρονικό κυρίως τύπο και που ανέφεραν ψευδώς ότι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Μετσόβου προσκάλεσαν τον Δήμαρχο Σκοπίων στο Μέτσοβο, αφήνοντας μάλιστα με περισσό θράσος να εννοηθεί η ανοχή που επεδείχθη στην ανθελληνική προπαγάνδα του Δημάρχου Σκοπίων, σας επισυνάπτουμε την επιστολή του κου Τριπολιτάκη, Επικεφαλής του Γραφείου Προξενικών, Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μοναστηρίου, προς τον Δήμαρχο Μετσόβου, Τσομπίκο Νικόλαο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες για τη φιλοξενία του Δημάρχου Κρουσέβου κου Βασιλάκη Ντάμτσεφσκυ και του προέδρου του Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Κρουσέβου – Ελλάδος «Ο Άγιος Νικόλαος», κου Βασίλη Αμπατζή στο Μέτσοβο την 7η Δεκεμβρίου 2011.