Αν πούμε για τις φωτιές στους Τούρκους, θα μας κόψουν τα σίριαλ!

Του Άγγελου Πυριόχου
Ρεπό έχουν οι άνθρωποι. Ποιοι άνθρωποι; Η κυβέρνηση. Αποτελείται από πολιτικούς οι οποίοι ανήκουν στο ανθρώπινο είδος. Υπάλληλοι είναι κι αυτοί, πήραν ρεπό, έκαναν Χριστούγεννα. Διακριτικά, αλλά όχι φτωχικά. 
Δεν έκοψαν τίποτα από τις προηγούμενες χριστουγεννιάτικες συνήθειες. Απλώς τώρα τις απολαμβάνουν κρυφά. Κλειδώνονται στις βίλες
τους, πάνε ιγκόγνιτο στα σαλέ, χωρίς κανάλια και φωτογράφους. Σιγά που θα χάσουν τα γκλάμουρ. Ο μισθός τρέχει και μαζί με το μισθό τρέχουν κι άλλα. Ως εκ τούτου, είναι χαλαροί. Είπε π.χ. ο Γιλμάζ ότι επί Τανσού Τσιλέρ οι Τούρκοι έκαιγαν ελληνικά δάση. Μπάρμπεκιου η Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ρουθούνι δεν άνοιξε. 

Η κυβέρνηση είναι στο δικό της μπάρμπεκιου. Ψήνει τους Έλληνες. Και σιγά τώρα μην ασχοληθεί με τις δηλώσεις Γιλμάζ. Δεν είστε καλά. Αν διαμαρτυρηθούν, μπορεί οι Τούρκοι να μας κόψουν τα τούρκικα σίριαλ. Θα κατηγορηθεί η κυβέρνηση για αντιλαϊκά μέτρα.

Έπειτα ο Παπαδήμος είναι για φιλομνημονιακή πολιτική και μόνο. Δεν του είπε κανείς ότι θα κηρύξει πόλεμο στην Τουρκία για περσινούς ξυνούς εμπρησμούς. Ναι μωρέ, καθείς εφ ω ετάχθη, μη σας πω και φο μπιζού. Εδώ δεν ξέρουν τι να κάνουν τον Εφραίμ, θα ασχοληθούν με τις δηλώσεις Γιλμάζ;