Το 81% των χρηστών διαδικτύου στην Ελλάδα αναζητά θέματα υγείας!

Πολίτης  έψαχνε πληροφορίες για τον πόνο στο γόνατο και κόντεψε να πάθει… καρδιά! Μην καταφεύγετε για αρρώστιες στο ίντερνετ, λένε οι ειδικοί, γιατί κινδυνεύετε!
Το 81% των χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα ενδιαφέρονται και αναζητούν πληροφορίες που αφορούν την υγεία. Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, καθώς  ένας στους δύο κάνει αυτοδιάγνωση και μόνο ένας στους τέσσερις ελέγχει την εγκυρότητα της πηγής αναζήτησης πληροφοριών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κ. Χρυσουβίδη,
ο οποίος αναζητώντας πληροφορίες για τον πόνο στο γόνατο κόντεψε να πάθει… καρδιά! Λέει ο ίδιος: "Είχα πόνο στο γόνατο, χωρίς να έχω χτυπήσει κάπου. Επέμενε και καθημερινά γινόταν πιο έντονος. Την τέταρτη μέρα άρχισα να κουτσαίνω και μπήκα σε διάφορα site υγείας για να αναζητήσω πού μπορεί να οφείλεται. Βρήκα από την πιο απλή διάγνωση, δηλαδή μία φλεγμονή η οποία θα απορροφούνταν από μόνη της, έως ρήξη συνδέσμων ή το χειρότερο ότι είχα καρκίνο στα οστά. Όλα ταίριαζαν με τους πόνους, δηλαδή τα συμπτώματα, που είχα. Δεν είχε περάσει ούτε μία ώρα αναζητήσεων και νόμιζα ότι μου έχουν μείνει δέκα μήνες ζωής. Έτσι αποφάσισα να τα κλείσω και να πάω σε γιατρό. Δεν το άντεχα".