Όλο και περισσότεροι αγρότες στην Ελλάδα καλλιεργούν το ιπποφαές, γιατί, διαπιστώνουν ότι τους δίνει κέρδος. Όπως λέει ο γεωπόνος Κάσσανδρος Γάτσιος, συγγραφέας του μοναδικού βιβλίου για το ιπποφαές στην Ελλάδα, αγρότες από την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Θεσσαλία, την Μακεδονία κ.λπ., ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη καλλιέργεια. Και προσθέτει: "Οι προοπτικές είναι πολύ καλές. Συνολικά σήμερα σε όλη τη χώρα υπάρχουν 80.000 – 100.000 φυτά και προβλέπονται άλλα τόσα μέσα στην επόμενη χρονιά. Επειδή, πρόκειται για νέα καλλιέργεια, θα πρέπει οι παραγωγοί να είναι κάπως συγκρατημένοι όσον αφορά τον αριθμό των στρεμμάτων
και το καλύτερο θα είναι να γίνουν ομάδες παραγωγών, οι οποίοι θα προχωρήσουν και στην πρώτη μεταποίηση". Ο γεωπόνος Σπύρος Μπίμπος, τονίζει πως "το ιπποφαές είναι ένα σκληρό και ανθεκτικό φυτό, που μπορεί να αναπτυχθεί σε κάθε έδαφος και κλίμα, ωστόσο τα αγαπημένα του εδάφη είναι τα ελαφριά προς μέσης σύστασης, που περιέχουν και κάποια ποσότητα άμμου. Οι καλλιεργητές δεν είναι μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, αλλά επιχειρηματίες. Υπάρχουν αυτοί που αξιοποιούν το προϊόν μόνοι τους φτιάχνοντας δική τους σελίδα στο internet και δική τους ετικέτα, υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να πάει κάποια εταιρεία και να το αγοράσει. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ώστε να γίνει μια μαζική πώληση σε κάποιον μεταποιητή, αλλά σιγά – σιγά θα ενταθούν
οι αποδόσεις". Στην αρχαία Ελλάδα ήταν πολύ γνωστό και η χρήση του ήταν ευρέως διαδεδομένη. Στο σύγχρονο κόσμο, όμως, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τις εκπληκτικές του ιδιότητες μόλις την τελευταία πενταετία.