Μετά από πολλά χρόνια, οι
ιχθυοκαλλιεργητές στην Ελλάδα, βλέπουν, επιτέλους, να μπαίνουν λεφτά στην τσέπη τους. Η καταστροφή στην Ιαπωνία οδηγεί, όπως δείχνουν τα πράγματα, σε
σωτηρία αυτόν τον κλάδο, που μέχρι τώρα τα έβγαζε πέρα με το ζόρι. Η ζήτηση για υγιή ψάρια, έφερε αύξηση των τιμών στη χονδρική
πώληση.
Οι ιχθυοκαλλιεργητές αισιοδοξούν για το μέλλον τους, αλλά και οι
ειδικοί. Ο ιχθυολόγος Γιάννης Πάσχος λέει σχετικά: «Αν και η ανάπτυξη σε πολλές περιπτώσεις ήταν άναρχη και
απρογραμμάτιστη και η περιβαλλοντική επιβάρυνση δυσανάλογη με το
αποτέλεσμα, η χώρα μας προσφέρει αξιόλογες χερσαίες εκτάσεις και
θαλάσσιες περιοχές για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών. Το γεγονός
αυτό ενισχύεται από το ότι η χώρα παρουσιάζει έλλειμμα αλιευτικών
προϊόντων. Η αλιεία γενικά αντιπροσωπεύει μόνο το 3% του ακαθάριστου
γεωργικού μας προϊόντος και μόνο το 18% των αναγκών των Ελλήνων σε
πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης.