Άφησαν ένα τριαντάχρονο να πεθάνει από αλλεργία σαν το σκυλί!!!

Στην Ελλάδα του 2011 το Κέντρο Υγείας Αγνάντων δεν είχε οξυγόνο να του δώσει και ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Μαρτυρία του Ν. Τζουμάκα
Οι ανθρώπινες ζωές πλέον δεν υπολογίζονται. Θεωρούνται ένα τίποτε... Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση ενός 30χρονου, του Κ. Τζουμάκα, που βρέθηκε για λίγες ημέρες από την Αθήνα στο χωριό του Καταρράκτη Αγνάντων, όπου έχασε τη ζωή του από αλλεργικό άσθμα! Το Κέντρο Υγείας Αγνάντων δεν είχε οξυγόνο να του δώσει και ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Άρτας! Ο άτυχος νέος πέθανε, αβοήθητος, σαν το σκυλί, καθώς πήγαινε στο νοσοκομείο.
Ο αυτόπτης μάρτυρας Νικόλαος Τζουμάκας αναφέρει: "Στις 22 Μαΐου στον Καταρράκτη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, μας συντάραξε  ο χαμός ενός νέου ανθρώπου, μόλις τριάντα ενός χρονών, που άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο από το Κέντρο Υγείας Αγνάντων προς το Νοσοκομείο της Άρτας. Ο Κώστας Γ. Τζουμάκας δεν έμενε μόνιμα στο χωριό αλλά στην Αθήνα. Όπως οι περισσότεροι από εμάς που νοσταλγούμε τα χωριά μας το επισκεπτόταν σε κάθε ευκαιρία που έβρισκε. Νέος άνθρωπος, γεμάτος ζωή, ενέργεια και πάνω απ' όλα όνειρα για το μέλλον. Πλήρωσε όμως με την ζωή του την ολιγωρία μερικών ανεύθυνων που καταλαμβάνουν καίριες θέσεις χωρίς αίσθημα ευθύνης. Το μεσημέρι της Κυριακής έπαθε κρίση αλλεργικού άσθματος. Μεταφέρθηκε από τον Καταρράκτη στο Κ.Υ. Αγνάντων για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Κρίθηκε όμως αναγκαίο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Άρτας. Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, χρόνος που του στοίχισε τη ζωή του, αφού ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αγνάντων δεν υπήρχε και θα έπρεπε να ειδοποιηθεί ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Άρτας, να έρθει στην Άγναντα να παραλάβει τον Κώστα και να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο της Άρτας. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ περαιτέρω και να επεξηγήσω τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Όσοι είναι από τα Τζουμέρκα ή έστω έχουν επισκεφτεί την περιοχή και έχουν διανύσει την διαδρομή Άγναντα - Άρτα ξέρουν καλά τι σημαίνει. Τραγικές ελλείψεις, μόνιμος γιατρός στο Κ.Υ. Αγνάντων δεν υπάρχει και το τραγικότερο όλων δεν υπήρχε ούτε καν οξυγόνο να του χορηγηθεί που ίσως να του έσωζε και τη ζωή". Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία τραγικό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα του 2011. Κύριοι του υπουργείου Υγείας αν δεν είστε σε θέση να λειτουργήσετε τα Κέντρα Υγείας, κλείστε τα.