Οι Αλβανοί δεν έδιωξαν τον Πρόξενο Κορυτσάς, φοβούμενοι αντίποινα!

Τι αποκαλύφθηκε σε σχετική συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανικής Βουλής
Η Αλβανική εφημερίδα «Σέκουλι» δημοσιεύει το διάλογο που έγινε ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανικής Βουλής,  σχετικά με τον αν έπρεπε  ή όχι να απελαθεί ο τέως Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά Θεόδωρος Οικονόμου.
Φάτος Μπέγια (βουλευτής του "Δημοκρατικού Κόμματος"):  "Ως  Βουλή δεν μπορούμε  να το εγείρουμε το θέμα της απογραφής, που έθεσε ο κ. Οικονόμου, ενώ μπορούμε προσωπικά ως βουλευτές".
Άρτα Ντάντε (βουλευτής "Σοσιαλιστικού Κόμματος"): "Ο μεγάλος αυτός θόρυβος  κάνει ζημιά στις σχέσεις με την Ελλάδα. Η ανησυχία που είχαμε εμείς  και ο  γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γκαζμέντ Τουρντίου εισακούστηκε και Έλληνα πρόξενο τον ανακάλεσε η χώρα του. Ο Έλληνας Πρέσβης είχε δεσμευθεί στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας ότι θα τον ανακαλέσει η Ελλάδα. 
Φάτος Μπέγια: Μια ανοιχτή πόρτα δεν είναι ανάγκη να την ανοίξεις, αυτό είναι το θέμα. Αυτοί βρήκαν τον πιο καλό τρόπο να τον ανακαλέσουν οι ίδιοι. Γιατί εσύ ξέρεις πολύ καλά πως εάν διώχναμε εμείς αυτόν, θα διώχνανε αυτοί των Ιωαννίνων. Αυτή είναι η διπλωματία.