"Θα αναγκαστούμε να αφήσουμε τα σπίτια μας"!!!


Τι τονίζεται στο ψήφισμα εναντίον των μεταναστών, που εξέδωσε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων Γκραικοχωρίου και Λαδοχωρίου της Ηγουμενίτσας. Ολόκληρο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ασχολίαστο...
"Εμείς οι κάτοικοι του Γραικοχωρίου και του Λαδοχωρίου βρεθήκαμε  σε συγκέντρωση μετά από πρωτοβουλία των δύο Προέδρων του Τοπικών μας Συμβουλίων για να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε και στη συνέχεια αφού καταγράψουμε τις απόψεις όλων όσων συμμετείχαν να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα για την επίλυση του προβλήματος της συνεχώς αυξανόμενης παρουσίας εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών στην περιοχή μας.
 Από τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις που έγιναν αποδείχθηκε ότι μέρα με την ημέρα και κάθε ώρα που περνάει η οποιαδήποτε λύση βρεθεί, θα βρεθεί μόνο μετά από τις συντονισμένες παρεμβάσεις και δράσεις μας.  Μετά την συγκέντρωση, παρότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη γίναμε δέκτες πάρα πολλών αιτημάτων από συμπολίτες που δεν είχαν ενημερωθεί και θέλουν να ενώσουν και αυτοί την φωνή τους μαζί μας διότι και αυτοί συμφωνούν με τα  συμπεράσματα που βγήκαν στην συγκέντρωση ,  που είναι: 
1. Δεν παραχωρούμε σε ΚΑΝΕΝΑ το δικαίωμα να μονοπωλεί το ανθρωπιστικό ενδιαφέρον για τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους. Εμείς είμαστε αυτοί που από την πρώτη στιγμή τους βοηθήσαμε όσο κανείς άλλος. 
2.Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι σε οριακό σημείο. Βρισκόμαστε στην αρχή (ήδη είχαμε τα πρώτα έντονα σημάδια) μιας ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ακολουθίας γεγονότων που εκτυλίσσονται με τη μορφή χιονοστιβάδας και θα παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Η ανομία, η ατιμωρησία, η απουσία της Πολιτείας λειτουργούν θετικά στην επιτάχυνση των επερχόμενων δραματικών γεγονότων. 
3. Οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τα γεγονότα που εκτυλίσσονται καθημερινά στις Ισλαμικές χώρες με αφορμή τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο είναι ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ αν δεν ληφθούν μέτρα . 
4. Η λύση στο πρόβλημα ή θα γίνει ΤΩΡΑ ή δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ. Αν οι λαθρομετανάστες δεν απομακρυνθούν αυτή τη χρονική στιγμή τότε πολύ σύντομα θα αναγκαστούμε εμείς να αφήσουμε τα σπίτια μας".