ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!

*Oι φορτηγατζήδες είναι στους δρόμους. Και όταν λέμε στους δρόμους, κυριολεκτούμε, αφού κατέβασαν τα αυτοκίνητά τους στα κέντρα  διάφορων πόλεων, προκειμένου πρακτικά να διαμαρτυρηθούν για την απελευθέρωση του κλάδου τους.
* Οι κόρνες τους... ταρακούνησαν τους πολίτες, όχι, όμως, όπως φαίνεται και τους κυβερνώντες. Οι οποίοι συνεχίζουν ακάθεκτοι να τα βάζουν με διάφορες κοινωνικές ομάδες. 
* Υποτίθεται για το καλό της οικονομίας. Όπως αποδεικνύεται, όμως, όλα καταλήγουν να επιβαρύνουν τους πολίτες.Άρα αυτά που αποφασίζει η κυβέρνηση είναι για το κακό των πολιτών. 
*** 
*Εξελίξεις όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές  σημειώθηκαν στην Ήπειρο τις τελευταίες ημέρες. Ε, ας μην τις αφήσουμε ασχολίαστες...
*Οι δύο βασικοί υποψήφιοι Περιφερειάρχες, ο Αλέκος Καχριμάνης και ο Βαγγέλης Αργύρης, ανακοίνωσαν το όνομα της παράταξής τους. Είχαμε δηλαδή "βαφτίσια"...
* "Ήπειρος- Τόπος να ζεις", ονομάζεται η παράταξη του κ. Αργύρη. "Αξιοβίωτη ανάπτυξη" λέγεται αυτή του κ. Καχριμάνη.
* Και οι δύο ονομασίες έχουν οικολογικό προσανατολισμό. Άλλωστε η οικολογία στις ημέρες μας είναι της μόδας. Ή δεν είναι; 
* "Ήπειρος -Τόπος να ζεις" η παράταξη του κ. Αργύρη.  Αλήθεια, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, μπορεί να ζήσει κάποιος στην Ήπειρο; Πράσινο διαθέτει ακόμη, βέβαια...
* Όμως η ανεργία είναι στα ύψη... Η εμπορική δραστηριότητα περιορισμένη. Η αγροτιά σχεδόν εξαφανισμένη. Η Ήπειρος πάει να γίνει πλέον τόπος μόνο για διακοπές. 
* Προφανώς ο κ. Αργύρης ή το επιτελείο του σκέφτηκε αυτή την ονομασία για να υποδηλώσει ότι αν εκλεγεί θα μετατρέψει  την Ήπειρο σε τόπο, όπου κανείς θα έχει τη δυνατότητα να ζει. Εννοείται ανθρωπίνως και αξιοπρεπώς...
*"Αξιοβίωτη ανάπτυξη", η παράταξη του κ. Καχριμάνη. Είναι λίγο...φιλοσοφημένη η ονομασία, αλλά και αυτή έχει να κάνει με τις συνθήκες ζωής στην περιοχή μας.
* Υπόσχεται δηλαδή, μέσω του τίτλου, ο κ. Καχριμάνης ότι θα δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να αξίζει κανείς να ζει στην Ήπειρο.
*Το θέμα δεν είναι τι υπονοούν οι τίτλοι, αλλά τι στην ουσία θα πράξει για την πρόοδο της Ηπείρου όποιος από τους δύο εκλεγεί. 
*** 
* Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, ξανά σε δυναμικές κινητοποιήσεις.Φού βλέπουν ότι σιγά-σιγά οδηγούνται στο χείλος του γκρεμού.
* Έξω από την Δωδώνη στις 11 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης πραγματοποιούν πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο.
* Γιατί διαμαρτύρονται; Έχουν πολλούς λόγους να το κάνουν, οι βασικότεροι από τους οποίους είναι ο διπλασιασμός των τιμών των ζωοτροφών, του πετρελαίου, του ρεύματος, ενώ  οι  τιμές των κτηνοτροφικών προϊόντων παραμένουν στάσιμες εδώ και πολλά  χρόνια.
***
*Λείπουν σήμερα, που οι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι, οι άνθρωποι που διαθέτουν χρήματα για έργα στα χωριά τους.
* Ο συνταξιούχος Εφοριακός Δημήτριος Παππάς, από την Αναστασία Δωδώνης, αποτελεί εξαίρεση.
*Διέθεσε ο ίδιος χρήματα, παρακίνησε και φίλους του να καταθέσουν και αυτοί τον οβολό τους και ανακατασκεύασε το ξωκλήσι της Παναγίας (εις το Γενέσιον της Θεοτόκου είναι αφιερωμένο).
*Τελικά τα χωριά μας, αφού η Ελληνική Πολιτεία τα έχει ξεχάσει, μόνο σε άτομα εμπνευσμένα, που κατακλείονται από τοπικιστικά οράματα, όπως ο κ. Παππάς, μπορούν να ελπίζουν.