ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ενώ κάποια πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα δεν θα πάει και τόσο καλά κατά την φετινή περίοδο, τα επίσημα στοιχεία της μηχανής αναζήτησης του Google Ιnsights for Search δείχνουν ότι ξένοι ενδιαφέρονται για διακοπές στην χώρα μας.
Οσον αφορά τους δημοφιλέστερους Ελληνικούς προορισμούς, «πρωταθλητές» αναδεικνύονται τα νησιά.
Οι χρήστες που ενδιαφέρονται κυρίως να περάσουν τις διακοπές τους στηνπεριοχή μας προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία.
Φαίνεται από το διαδίκτυο, πως η Ελλάδα ένας δημοφιλής πιθανός προορισμός για τους τουρίστες από το εξωτερικό, ανεξάρτητα από το αν έλθουν ή δεν έλθουν αυτοί τελικά. 'Ομως δεν έχει μειωθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών, τουλάχιστον ως προς την αναζήτηση προορισμού διακοπών.Πάντως τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, μπορούν να εκμεταλλευτούν το διαδικτυακό εργαλείο "Street View". Πρόκειται για ένα καινούργιο πρόγραμμα που προσφέρει εικονική περιήγηση σε δημοφιλείς περιοχές ή αξιοθέατα μιας περιοχής και σχεδιασμό διαδρομών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και μεγαλώνει μέσα από το διαδίκτυο το ενδιαφέρον ξένων τουριστών και για τις χειτονικές περιοχές των Αγίων Σαράντα και της Χιμάρας της Βορείου Ηπείρου.