"ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ" Η ΑΡΧΑΙΑ ΔΩΔΩΝΗ!!!

Έξω από τα δόντια τα είπε ο Δήμαρχος Δωδώνης στην Ήπειρο Γιάννης Μπούκας και με σκληρές εκφράσεις επιτέθηκε εναντίον της 12ης Αρχαιολογικής Εφορείας, με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Δήμου για την θέσπιση της Α΄ ζώνης απόλυτης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου.
Προκλητικότατα ασεβεί η Εφορεία σε βάρος του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, υποστήριξε με έμφαση ο Δήμαρχος. Χτίζουν και γκρεμίζουν κτίρια, τσιμεντώνουν τον χώρο και αυτά που ανεγείρουν είναι ακατάλληλα.
"Η όλη κατάσταση θυμίζει οίκο ανοχής", σχολίασε σκωπτικά. Την ίδια στιγμή σπαταλώνται και θα σπαταληθούν εκατοντάδες εκατομμύρια, χωρίς να γίνεται τίποτε!
Τοποθετούν, κατήγγειλε, με άναρχο τρόπο οικοδομικά υλικά εντός του αρχαιολογικού χώρου και αμαυρίζουν την εικόνα του. Προτείναμε, ανέφερε, να φτιάξουμε κιόσκια έξω από την Δωδώνη, και αντιμετωπίσαμε την πεισματική τους άρνηση.
Και πρόσθεσε: «Σ΄ όλο τον κόσμο, δίπλα από τέτοιας εμβέλειας αρχαιολογικά μνημεία υπάρχει ζωή. Άνθρωποι ζουν από τουριστικές δραστηριότητες». Το μόνο που καταφέρουν είναι να μετατρέψουν την περιοχή σε «νεκροταφείο», τόνισε δεικτικά ο Δήμαρχος.