ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

* Ο καιρός γίνεται όλο και ανοιξιάτικος και τα πάντα είναι χαρά Θεού. Πρόκειται για απόλαυση, αν βρεθεί κάποιος αυτή την περίοδο σ' ένα χωριό.
* Την αυγή ξυπνάς με τα λαλήματα των πετεινών και τα τραγούδια των πουλιών, ενώ ξεπροβάλλει ο αφέντης ο ήλιος από την πλαγιά του βουνού.

* Το τοπίο λούζεται σπάταλα με το φως του ήλιου, που οι αχτίνες του παραβγαίνουν με τα παιχνιδίσματα του ανέμου.
* Οι σκιές του δειλινού αγγίζουν τα γύρω και φτάνει η νύχτα απόκοντα για να τυλίξει τα βουνά, τις πλαγιές, τα δέντρα και τα σπίτια μες στα σκοτάδια της.
* Όλες του χωριού είναι ίδια όμορφες και ακριβές, που δεν ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις και ποια να πρωταγαπήσεις.
* Εμείς, προσωπικά, τις αγαπάμε όλες. Γιατί όλες μας δείχνονται καλές και στοργικές.
***
*Σε οικονομικό αδιέξοδο και αναστολή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, οδηγούνται πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
* "Ο θάνατος του εμποράκου", είναι ο τίτλος του αριστουργήματος του Άρθουρ Μίλλερ. Και το "ενοικιάζεται" στις κλειστές πόρτες των μαγαζιών, τον "θάνατο του εμποράκου" δηλώνει.
* "Ο εμποράκας" πεθαίνει. Και το κακό είναι ότι το καταλαβαίνει και ο ίδιος.
* Οι Τράπεζες του βάζουν θηλιά στο λαιμό... Αφενός αυξάνουν, σταδιακά τα επιτόκια χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις. Και αφετέρου περιορίζουν στο ελάχιστο την χρηματοδότηση.
***
*Το πρόβλημα της αθρόας έλευσης λαθρομετανατών στην Ελλάδα, είναι πλέον ανεξέλεγκτο.
* Εκατοντάδες άνθρωποι ψάχνουν για μεροκάματο και φαγητό. Και αναγκάζονται να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ δεν λείπουν και οι παραβατικές συμπεριφορές.
* Και το ανθρώπινο αυτό δυναμικό έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, καθώς όλοι οι φορείς δηλώνουν αναρμόδιοι.
* Η διαπίστωση και μόνο του προβλήματος, του οξύτατου, μάλιστα, προβλήματος, δεν μπορεί, εκ των πραγμάτων, να οδηγήσει σε ουσιαστική λύση.
* Θα έπρεπε, αυτή είναι η γνώμη μας, να υπάρχουν κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών.
* Έτσι "καταντήσαμε" να ανεχόμαστε την αθλιότητα που βιώνουν οι "ξένοι", που στην πραγματικότητα είναι "δικοί" μας, όπως ανεχόμαστε και την αθλιότητα της καθημερινότητάς μας.