Διασπασμένοι στις δημοτικές εκλογές...

Φωτό αρχείου
Για μια ακόμη φορά διασπασμένοι είναι οι Έλληνες στις δημοτικές εκλογές της Αλβανίας, που διεξάγονται στις 14 Μαΐου 2023, με εξαίρεση τη Χειμμάρα, όπου ο υποψήφιος της "Ομόνοιας"
Φρέντυ Μπελέρης, έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει το δήμο από τον υποψήφιο του σοσιαλιστικού κόμματος και νυν δήμαρχο Γκέργκι Γκόρο. 

Κατά τα λοιπά, μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο δήμο Φοινίκης, όπου η "ΟΜΟΝΟΙΑ"  έχει επίσημο υποψήφιο τον Λεωνίδα Χρήστου, τον οποίο υποστηρίζει και η Συμμαχία της Αντιπολίτευσης και θεωρείται, σύμφωνα με κύκλους της Μειονότητας, φαβορί.

Το σοσιαλιστικό κόμμα "άδειασε" τον τωρινό δήμαρχο και πρόεδρο του Μειονοτικού Κόμματος "ΜΕΓΚΑ " Χρήστο Κίτσο, τον οποίο υποστήριξε στις προηγούμενες εκλογές,  και όρισε υποψήφιο δήμαρχο τον Ρωμαίο Τσάκουλη.

Ο κ. Τσάκουλης στις εσωκομματικές διαδικασίες, που είχε κάνει το "MEΓΚΑ", για να αναδείξει υποψήφιο δήμαρχο Φοινίκης, είχε καταταγεί τρίτος, ενώ δεύτερος ήταν ο κ. Κίτσος και πρώτος στις προτιμήσεις των εκλεκτόρων, με μια ψήφο διαφορά από τον κ. Κίτσο, ο Ηλίας Καλυβιώτης.

Στον ίδιο δήμο έθεσε υποψηφιότητα και ο πρώην πρόεδρος της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" Λεωνίδας Παππάς, με το Δημοκρατικό Κόμμα του Alibeaj, που ενώ έχει τη σφραγίδα του προέδρου με δικαστική απόφαση, η πλειοψηφία των μελών, όπως προέκυψε από το συνέδριο του αναγνωρίζει ως πρόεδρο το Σαλί Μπερίσα.

Στο δήμο Δρόπολης η "ΟΜΟΝΟΙΑ" και η Συμμαχία της Αντιπολίτευσης στηρίζουν τον Θανάση Μανέκα, ο νυν δήμαρχος κατέρχεται και πάλι με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ υποψήφιος είναι και ο Κώστας Γκάρος με το κόμμα «Nisma Thurje», που δεν εκπροσωπείται στη Βουλή. 

Αυτό, που μπορεί να συναχθεί ως συμπέρασμα, είναι ότι αν ήταν ενωμένοι οι Έλληνες θα μπορούσαν να κερδίσουν πολύ περισσότερα πράγματα.

Σαφώς και θα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ή και διαφωνίες ή και αντιπαραθέσεις ή και προσωπικές σκοπιμότητες, αλλά όλα αυτά έπρεπε να μπαίνουν στην άκρη ή να είναι διαχειρίσιμα, για το καλό των Βορειοηπειρωτών και της Βορείου Ηπείρου.

Όσο οι Βορειοηπειρώτες είναι διηρημένοι, τόσο δεν θα επιτυγχάνουν τους σκοπούς τους και θα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από το αλβανικό πολιτικό κατεστημένο.